Tapiokový pudink s malinami musíte vyzkoušet! Tapiokové perly koupíte ve zdravé výživě. Jsou bez alergenu, neobsahují lepek a jsou lehce stravitelné. Velké popularitě se těší v asijské kuchyni, kde se používají do dezertů, nápojů a pudingů. Pojďte tapiokový pudink ochutnat!
Tapioka je škrob z kořene rostliny manioka, která roste v jižní Americe, Asii nebo v Africe. V kuchyni má stejné využití jako náš bramborový nebo kukuřičný škrob. Tapioka je přirozeně bezlepková a může tak sloužit jako náhrada pšenice při vaření i pečení.
Z výživového hlediska je tapioka poměrně kalorická, obsahuje totiž spoustu sacharidů. I tak ale tvoří důležitou součást zdravého jídelníčku. Tapioku koupíte ve zdravé výživě jako mouku, tapiokové perly nebo vločky.
Bezlaktózový mandlový pudink s chia semínky je na přípravu velmi rychlý a vhodný pro celiaky i pro lidi s intolerancí nebo alergií na laktózu. Pochutnají si na něm i vitariáni, protože se nevaří a neobsahuje vejce.
Chia pudink je pochoutka, která vám dodá sílu na náročný den. Vyzkoušejte tuto rychlou snídani nebo svačinu, která je plná vlákniny, omega-3 a omega-6 nenasycených mastných kyselin. Zasytí vás na dlouho a dodá spoustu energie. Žádné vaření není potřeba, stačí si jej připravit večer a nechat do rána v ledničce.
Tapioka se nejčastěji používá do pudinků, k jeho přípravě se používají tapiokové perly. Když pudink budete doma dělat, s přípravou musíte začít už den předem – tapiokové perly se máčejí do vody, aby nabobtnaly a změkly.
Tapiokovou mouku pak využijete všude tam, kam používáte pšeničnou mouku. Upečete z ní chléb, dezerty a zahustíte s ní omáčky i polévky. Tapioková mouka má neutrální chuť, takže se nemusíte bát, že ovlivní chuť jídla.
Zdroj: Kupi, Healthline