Formulové týdny v Lidlu: Řetězec v prodejnách vystaví skutečný vůz F1, zákazníci si mohou zkusit i výměnu pneumatik

Logo Lidl na fasádě prodejny Harry Wedzinga / Shutterstock.com

Od poloviny července do poloviny srpna přichází Lidl s jedinečnou akcí, která nadchne všechny fanoušky motorsportu. V rámci Formulových týdnů budete mít možnost vidět naživo vůz F1 z týmu Red Bull Racing a dokonce si vyzkoušet výměnu pneumatik! 

Přečtěte si také

Bramborové knedlíčky s povidlově sladkým překvapením a mákem

Red Bull Racing v Lidlu

Lidl ve spolupráci s Red Bull Racing připravil nezapomenutelnou akci, která přináší vzrušení a adrenalin závodů F1 přímo do českých měst. Během Formulových týdnů se můžete těšit na dvě hlavní atrakce: Red Bull Static Car a Red Bull Pit Stop Challenge. Tyto aktivity vám umožní přiblížit se závodnímu monopostu a dokonce si vyzkoušet roli mechanika při výměně pneumatik.

Co akce nabídne zákazníkům?

Během Formulových týdnů si můžete užít několik unikátních zážitků:

Red Bull Static Car:

V některých prodejnách bude vystaven opravdový závodní monopost Red Bull Racing, který si můžete prohlédnout zblízka. Tato aktivita probíhá po celou dobu otevírací doby prodejny, takže máte dostatek času si vůz pořádně prohlédnout a třeba se i vyfotit.

Red Bull Pit Stop Challenge:

V dalších prodejnách si můžete vyzkoušet, jaké to je být mechanikem F1. S kamarádem vytvoříte dvoučlenný tým a vaším úkolem bude co nejrychleji vyměnit přední pneumatiku monopostu. Na přezutí budete mít celkem pět pokusů. Nejde o klasickou soutěž, hlavním cílem je zažít na vlastní kůži to, co vidíte v televizi při zastávkách v boxech.

Kdy a kde probíhá?

Formulové týdny probíhají od poloviny července do poloviny srpna ve vybraných prodejnách Lidl. Každý týden se můžete těšit na jiné město a jinou prodejnu. Zde je přehled, kde se můžete těšit na jednotlivé akce:

Red Bull Static Car

  • Velká Chuchle, Strakonická (16. - 19. 7.)
  • Beroun, Plzeňská (20. - 23. 7.)
  • Trutnov, Polská (24. - 27. 7.)
  • Kroměříž, Velehradská (28. - 31. 7.)
  • Praha, K Barrandovu (1. - 4. 8.)

Red Bull Pit Stop Challenge

  • Horoměřice, Suchdolská (20. - 21. 7.)
  • Brno, Trnkova (27. - 28. 7.)
  • Karlovy Vary, Dolní Kamenná (3. - 4. 8.)
  • Hradec Králové, Brněnská (10. - 11. 8.)

A nakonec, 17. srpna 2024, celá akce vyvrcholí velkolepým představením Red Bull Showrun, kde se formule bude prohánět centrem Prahy s mistrem světa Davidem Coulthardem za volantem. Tuto jedinečnou podívanou si rozhodně nesmíte nechat ujít!

Zdroj: Lidl, Kupi