Lahodné spojení čaje a mléka: Jak jednou ochutnáte matcha latte, na kávu zapomenete

Matcha latte ve sklenici, položené na stole Kupi.cz

Už jste někdy ochutnali matcha latte? Pokud nepijte kávu a chcete být i tak plní energie, zelený čaj s napěněným mlékem ji skvěle nahradí. A dokonce vám pomůže i s hubnutím! Pojďte matcha latte ochutnat, připravíte ho za 5 minut!

Přečtěte si také

Jak zpracovat libeček? Naložte ho do oleje nebo zkuste nepřekonatelné domácí maggi

Co je matcha tea?

Matcha tea je zelený čaj, rozemletý na prášek. Hlavní rozdíl mezi ním a běžným zeleným čajem v sáčku je hlavně v tom, že v případě matcha pijete přímo dužinu z listů čajovníku. Čaj má osvěžující chuť, je snadný na přípravu a můžete ho pít teplý i studený.

Proč je matcha čaj tak skvělý? Je nabitý antioxidanty, zvyšuje soustředění, zlepšuje paměť i náladu. Určitě oceníte i to,  že podporuje spalování tuků. Jak tento zelený zázrak správně připravit? Tím nejdůležitějším je nezalévat čaj horkou vodou. Stačí teplota okolo 70 °C. Délku louhování řešit nemusíte, protože matcha tea stačí rozmíchat metličkou ve vodě. 

Dýňové latté
Čas přípravy: 35 min Obtížnost: Střední

Dýňové latté

Dýňové latté je hit posledních let, který frčí v kavárnách v Česku i v zahraničí. Pokud si myslíte, že káva s dýňovou příchutí nemůže být dobrá, pak si dýňové latté doma určitě zkuste připravit a třeba budete mile překvapení. Recept je snadný.

Dýňové latté
Domácí chai latte
Čas přípravy: 30 min Obtížnost: Snadný

Domácí chai latte

Chai latte dnes najdeme v nabídce téměř každé lepší kavárny a díky své kořeněné chuti bývá spojováno právě s podzimním a vánočním obdobím. Pokud jste si tento originální nápoj zamilovali, nebo jste naopak doposud nenašli odvahu jej vyzkoušet, můžete to napravit.

Domácí chai latte

Jak na matcha latte?

Aby matcha latte bylo neodolatelné na pohled i na chuť, oslaďte ho trochou medu, případně cukrem. Důležité je pořádně rozmíchat prášek v teplé vodě, abyste v matcha latte neměli hrudky. Pak už jen stačí připravený čaj zalít napěněným mlékem. Místo kravského mléka můžete použít i rostlinné alternativy, třeba mandlové.

Recept na matcha latte

Ingredience na 1 porci:

  • 1 lžička matcha
  • 2 lžičky medu
  • 150 ml mléka
  • voda

Postup:

  1. Jednu lžičku matcha tea prášku zalijte vodou o teplotě cca 70 °C asi do ¼ šálku.
  2. Směs rozmíchejte metličkou, aby v čaji nezůstaly hrudky.
  3. Oslaďte dvěma lžičkami medu.
  4. Napěňte kravské nebo rostlinné mléko v napěňovači nebo tryskou kávovaru a matchu jím přelijte.

Zdroj: Kupi, Healthline