Švestkový crumble zvládnou připravit i začínající kuchaři. Je to jeden z nejjednodušších receptů, který ale chutná naprosto fantasticky. Potřebujete na něj jen švestky a drobenku. Nic víc. Jestli jste ho ještě nikdy nepekli, tak je nejvyšší čas to napravit. Natrhejte švestky a jdeme na to!
Crumble je hodně zjednodušenou verzí drobenkového koláče. Potřebujete na něj jen 2 věci – čerstvé ovoce a drobenku. A co dál? Stačí dát ovoce do menších misek, zasypat drobenkou, dát upéct a máte hotovo. V jednoduchosti je krása a o crumblu to platí dvojnásob.
Crumble je ideální moučník, pokud potřebujete spotřebovat ovoce ze zahrádky. Je to asi ten nejjednodušší dezert a zvládne ho připravit opravdu každý. Ovoce do crumblu se často ochucuje voňavým kořením, my jsme pro náš švestkový zvolili ochucení pomerančovým džusem a rumem.
Křupavou třešničkou na crumblu je drobenka. Do té naší jsme oproti té klasické přidali navíc žloutek a mletou skořici. Pokud chcete trochu zdravější verzi drobenky, nahraďte část mouky ovesnými vločkami a přidat do ní můžete i ořechy. Fajnšmekři si můžou na upečený crumble dát ještě kopeček vanilkové zmrzliny. Crumble je prostě neodolatelný.
Jahodový crumble je doslova nabitý zdravím díky obsahu ovesných vloček i ovoce. Připravte si jej ke snídani a nakopne vás energií na celé dopoledne. A chutná přímo báječně.
Švestkový crumble s makovou drobenkou si jistě zamilujete. Pod křupavou drobenkou se totiž ukrývá velká porce šťavnatého ovoce, které zajisté nikdo neodolá.
Zdroj: Kupi