Francouzský toast s ovocem: Sladká a neodolatelná snídaně pro celou rodinu

Francouzské toasty s ovocem, naskládané na sobě, ozdobené borůvkami a broskvemi Kupi.cz

Téhle sladké snídani neodoláte! Už jste někdy ochutnali francouzský toast? Nadýchanou snídaňovou rychlovku připravíte za 15 minut a pochutnají si na ní i děti. Francouzské toasty nejlíp chutnají s čerstvým ovocem, jaké si vyberete, to necháme jen na vás! Tak pojďme snídat!

Přečtěte si také

Pizza medvídci: Hravá dobrota, která se skvělé hodí na oslavu i jako rychlá svačinka pro děti

Sladká snídaně pro každého

Francouzské toasty jsou dalším skvělým tipem na sladkou víkendovou snídani. Nemusíte stále dokola dělat jen palačinky nebo lívance. Francouzské toasty připravíte za 15 minut a pochutná si na nich celá rodina.

Základem francouzského toastu je obalení toastového chleba v rozšlehaném vajíčku, ke kterému přidáte trochu mléka, případně smetany, a tuto směs ochutíte medem, skořicí a klidně i vanilkou. Voňavý základ na vaši snídani máte během chvilky hotový. Můžete použít také celozrnný toastový chleba nebo sladké pečivo, například vánočku. 

Toasty obalené v ochucené vaječné směsi pak stačí jen dozlatova opéct na nepřilnavé pánvi. A snídaně je hotová. Toasty ozdobte podle své fantazie. Nám nejvíc chutnají s čerstvým ovocem. Můžete je ale třeba jen zakápnout javorovým sirupem nebo si na ně dát šlehačku, případně zakysanou smetanu. Ať vám chutnají!

Palačinkové špízy
Čas přípravy: 20 min Obtížnost: Snadný

Palačinkové špízy

Palačinkové špízy s ovocem budou chtít vaše děti jíst pořád dokola. Díky použité celozrnné mouce palačinky navíc spolehlivě zasytí i ta nejhladovější bříška.

Palačinkové špízy
Banánové lívanečky bez mouky
Čas přípravy: 15 min Obtížnost: Snadný

Banánové lívanečky bez mouky

Připravte si banánové lívanečky bez mouky, které jsou díky použitým ingrediencím vhodné jak pro celiaky, tak i pro lidi s laktózovou intolerancí. Hotové budou do pár minut a zajisté si na nich výtečně pochutnáte.

Banánové lívanečky bez mouky

Recept na francouzský toast s ovocem

Ingredience na 2 porce:

  • 1 vejce
  • 2 lžíce polotučného mléka
  • 1 lžička medu
  • 1 lžička mleté skořice
  • 4 plátky toastového chleba
  • 1 hrst borůvek
  • 2 broskve

Postup:

  1. V misce rozšleháme vajíčko společně s mlékem, medem a skořicí. Toastový chléb namočíme z obou stran ve vzniklé směsi.
  2. Rozpálíme si pánev a toastový chléb na ní opečeme z obou stran dozlatova.
  3. Toasty ozdobíme čerstvým ovocem a můžeme podávat.

Zdroj: Kupi