Láska na první sousto: Vláčný jablečný koláč s tvarohem je neuvěřitelně dobrý

Kousek jablečného koláče s tvarohem a drobenkou, servírovaný na bílém talíři Kupi.cz

Do jablečného koláče s tvarohem a drobenkou se zamilujete po prvním soustu. Lahodná kombinace šťavnatých jablek, vláčného tvarohu a křupavé drobenky je naprosto fantastická. Příprava koláče vám zabere více času, ale stojí to za to. Pojďte si ho upéct s námi!

Přečtěte si také

Uvařenou rýži můžete mít v lednici až čtyři dny, je však třeba ji propláchnout studenou vodou

Neodolatelná kombinace tvarohu a ovoce

A když k tomu přidáte ještě drobenku, máte naprosto luxusní moučník. Tím náš jablečný koláč s tvarohem 100% je. Do lahodné kombinace voňavých jablek a vláčného tvarohu se zamilujete. Chuť je dokonale vyvážená a když navrch koláče dáte ještě drobenku, získáte doslova křupavou třešničku na dortu.

Na tvarohovou náplň použijte tvaroh v kostce. Ten vaničkový není pro tento recept vhodný, protože má řidší konzistenci a museli byste ho zahustit, což v tomto případě nechceme. 

Jablíčka můžete nastrouhat nahrubo nebo nakrájet na menší kousky. Jestli chcete chuť jablek pořádně zvýraznit, namočte je na chvíli do aromatického alkoholu, například do rumu nebo whiskey. Doporučujeme vyzkoušet! Chuťově je to úplně jiný level.

Švestkový koláč s mákem a drobenkou
Čas přípravy: 40 min Obtížnost: Snadný

Švestkový koláč s mákem a drobenkou

Švestkový koláč s mákem a drobenkou litý na plech se přímo hodí k babímu létu a perfektně doladí podzimní atmosféru. Připravený jej budete mít během pár minut a upečený do půl hodiny. Zaručujeme, že tato dobrota ze švestek zmizí z plechu rychlostí blesku.

Švestkový koláč s mákem a drobenkou
Borůvkový koláč s drobenkou
Čas přípravy: 1 hod Obtížnost: Snadný

Borůvkový koláč s drobenkou

Zkuste jednoduchý recept na domácí borůvkový koláč, který přinese léto na váš stůl. Šťavnaté borůvky v kombinaci s křehkým těstem a křupavou drobenkou vás nenechají jen u jednoho kousku. Místo borůvek lze použít jakékoliv jiné sezónní ovoce, takže můžete upéct spoustu variací tohoto výborného koláče.

Borůvkový koláč s drobenkou

Recept na jablečný koláč s tvarohem a drobenkou

Ingredience na 8 porcí:

Postup:

  1. Do prosáté mouky přidáme cukr, prášek do pečiva a rozpuštěné máslo. Vytvoříme drobenku a odložíme si asi hrst stranou.
  2. Do hlavní směsi přidáme vajíčko a vypracujeme těsto, které dáme poté na chvíli ztuhnout do lednice.
  3. Zatímco se těsto chladí v lednici, nastrouháme jablka nahrubo nebo nakrájíme na menší kousky.
  4. Těsto vytáhneme z lednice a vyválíme do placky, kterou pak vložíme do koláčové formy (vymazané a vysypané moukou) a vytvarujeme ji podle formy. Vezmeme tvaroh, který rozetřeme na těsto a na něj rozprostřeme kousky jablek.
  5. Koláč posypeme drobenkou a skořicovým cukrem. Troubu vyhřejeme na 175 °C a pečeme asi 50 minut, poté necháme vychladnout.

Zdroj: Kupi