Čokoládové vafle: Nejlepší víkendová snídaně pro celou rodinu

Čokoládové vafle, ozdobené šlehačkou a borůvkami, servírované na modrém talíři Kupi.cz

Máme pro vás tip na sladkou víkendovou snídani. Udělejte si čokoládové vafle! Do klasického těsta na vafle stačí jen přidat kakao a nasekanou čokoládu. Pochutná si na nich celá rodina. A taky vám poradíme, jak mít vafle pokaždé krásně křupavé. Pojďte si je udělat s námi!

Přečtěte si také

Potravinářská inspekce otestovala kloubní výživy. Výsledek? Polovina jich klame spotřebitele

Víkendová snídaně, která neomrzí

Lívance, palačinky nebo vafle, to je pokaždé skvělá volba pro sladkou víkendovou snídani. My dostali tentokrát chuť na vafle. Ale ne ledajaké vafle, uděláme si je pěkně čokoládové. Jak na ně? Stačí do těsta přidat kakao a nasekanou hořkou čokoládu. 

Jak na křupavé vafle?

Vafle mají být pěkně křupavé. Takové jsou nejlepší. Jak na to? Máme pro vás hned několik tipů, díky kterým budou vaše vafle hezky křupat.

  • Při pečení vaflí se řiďte kontrolkami na přístroji. V 99 % případů jsou vafle skutečně hotové, jakmile kontrolka zahlásí, že je upečeno.
  • Aby byly vafle hezky křupavé, můžete je nechat ve vaflovači o něco déle. Jen si dejte pozor, ať je nespálíte. Hranice mezi křupavostí a spálením je velmi tenká.
  • Upečené vafle dejte vždy vychladnout na mřížku, ať se vafle nezapaří od spodu – tím zničíte všechnu křupavost. Mřížku s vaflemi pak vložte na chvíli do mírně vyhřáté trouby s teplotou kolem 60–80 °C. Nepoužívejte ale horkovzduch, ať vafle nevysušíte.
Domácí vafle
Čas přípravy: 20 min Obtížnost: Snadný

Domácí vafle

Vafle s ovocem a šlehačkou jsou skvělým tipem na netradiční sladkou snídani, kterou budou milovat především děti. Jejich příprava je navíc velmi jednoduchá, stačí mít sendvičovač s vyměnitelnými plotýnkami – a luxusní snídaně je na stole.

Domácí vafle
Vafle bez vaflovače
Čas přípravy: 20 min Obtížnost: Snadný

Vafle bez vaflovače

Vafle bez vaflovače? Žádný problém. Poradíme vám několik jednoduchých způsobů, jak si vafle připravit i bez něj. A přidáme i recept na senzační těsto na vafle, které po upečení křupe.

Vafle bez vaflovače

Recept na čokoládové vafle

Ingredience na 4 porce:

  • 2 vejce
  • 200 ml mléka
  • 130 g hladké mouky
  • 3/4 lžičky kypřicího prášku do pečiva
  • 20 g holandského kakaa
  • 20 g krupicového cukru
  • 60 g rozpuštěného másla
  • 25 g hořké čokolády
  • javorový sirup na ozdobení
  • smetana ke šlehání
  • borůvky na ozdobu

Postup:

  1. Rozehřejte si vaflovač. V míse si mezitím prošlehejte vejce a mléko.
  2. Prosejte mouku a smíchejte ji s kypřicím práškem do pečiva, kakaem a cukrem. Tuto směs postupně přisypávejte k rozšlehaným vejcím s mlékem. Vymíchejte hladké těsto. Poté do těsta za stálého míchání přilévejte rozpuštěné máslo. Nakonec vmíchejte nasekanou čokoládu.
  3. Těsto nalijte do vaflovače a pečte 5–6 minut. Hotové vafle ozdobte šlehačkou a borůvkami.

Zdroj: Kupi