Diskutované capri kalhoty se vrací do módy: Buď si je zamilujete, nebo se vám zprotiví

Žena před růžovým počasím HighKey / Shutterstock.com

Tříčtvrteční kalhoty, nebo jinak označované jako capri, patří ke vracejícím se trendům, kterým je věnována jistá pozornost. Někteří jásají, druzí kroutí očima. Jedná se o katastrofu v šatníku, nebo naopak kousek, který byste měli rozhodně opětně zařadit, abyste byli letos in?

Přečtěte si také

Poznáte, kdy sklidit dýni? Při správném postupu a skladování vám vydrží až do jara

Znovuzrození zapomenutých capri kalhot

Capri kalhoty jsou často spojovány se sportovním oblečením z tzv. levné kategorie. Mívaly kapsy a děti je často nosívaly na táboře. Nyní se vrací jako jeden z hlavním sezónních trendů a návrháři jim přikládají poměrně velkou pozornost. Šijí se v různých barvách a v kurzu jsou ty s kapsami. Nepleťte si to ale s rybářskými kapsáčemi, to jsou úplně jiné kalhoty. Capri kalhoty se nosily hlavně v 50. a 60. letech 20. století a úspěch zaznamenaly i kolem roku 2000. A nyní se vracejí znovu a míří rovnou na vrchol.

Téměř nikomu nesluší

Jak už jsme zmínili, buď je milujete a jste nadšeni z toho, že je zase můžete vytáhnout ze skříně, nebo nerozumíte tomuto trendu, protože tento kousek oblečení úplně nenávidíte. Jako hlavní důvod uvádíte, že málokomu sluší, zkracují nohy a máte je spojeny s nekvalitními obchody s levným oblečením, potažmo typickým turistickým.

V každé druhé letošní kolekci

Jenže letos dostaly capri kalhoty úplně jiný rozměr. Poté, co se poprvé objevily na konci minulého roku na newyorském Fashion Weeku, se s nimi roztrhl pytel a jsou k dostání ve většině obchodů. Objevují se v každé druhé kolekci známých značek i světových uznávaných návrhářů.

Žena v červeném klobouku a červených kalhotách Victoria Fox / Shutterstock.com

Nelíbí? Nemusíte se řídit trendy

Někteří se rozčilují, že tyto kalhoty dřív úplně nesnášeli a nemají na ně hezké vzpomínky. Je ale běžné, že každý trend se nebude líbit všem a nevadí, když vás nechá chladnými. Možná nerozumíte tomu, že se tento kousek může někomu líbit, ale je to tak. Byla by nuda, kdyby se nám všem líbily stejné kousky oblečení, no ne?

Noste to, v čem se cítíte dobře, a nemusíte se za každou cenu řídit trendy. Ti, kteří nosí jen to, co je trendy, většinou vzbuzují dojem, že nemají vkus ani styl a nevědí, co jim sluší. Zkrátka slepě kopírují to, co nosí ostatní a co vidí ve výlohách. Ale to je špatně.

Tabi boty, batika, bokovky nebo šponovky

Capri kalhoty nejsou jediným kouskem, který rozděluje společnost na dva tábory. Stejně tak někteří neradi vzpomínají a nechtějí návrat tabi bot nebo šponovek. Lidé si ale nejvíc nepřejí návrat bokovek, které dle jejich slov nedělaly hezkou postavu a každému druhému z nich lezlo pozadí. 

Také batikový design se příliš netěší oblibě. Právě batika je ale letos dost populární a diskutovaná právě díky novému reprezentativnímu oblečení, které vynesou naši sportovci na letošních olympijských hrách, přesněji na zahajovacím ceremoniálu. Jde o design, který navrhl pro letní hry v Paříži návrhář Jan Černý. 

Jakmile se objevily první fotky s lehce kontroverzními modely, vzbudilo to velkou vlnu reakcí. Ať už pozitivních, nebo negativních, splnilo to ale účel, protože takový byl cíl, aby to nebyla nuda a aby to lidé řešili. Černý vsadil na batiku, kterou jednoduše jeden miluje a druhý nenávidí.

Zdroj: Kupi