Známé nuselské železářství Rousek po neuvěřitelných 139 letech zavírá

Železářství Rousek Jan Hejtík / Firmy.cz

Železářství V. J. Rousek stálo na svém místě v Nuslích dlouhých 139 let, nyní však končí. Může za to nízká poptávka po zboží, která firmu dostala do velkých ztrát na zisku. Zákazníci si mohou v železářství naposledy nakoupit ve výprodejích, které poběží ještě několik měsíců. Poté tradiční železářství zanikne.

Přečtěte si také

Co připravit dětem do krabičky? 3 rychlé svačiny, které rozhodně v koši neskončí

Železářství bylo založeno v roce 1885

Spousta lidí sem chodila nakupovat od nepaměti. Do železářství vyráželi jak kutilové, tak i profesionálové a všichni zde vždy našli všechno, co potřebovali. S covidovou pandemií se ale všechno zhoršilo a firma už ve své činnosti nadále nedokáže pokračovat. Železářství je navíc velké, a musí tak mít spoustu zaměstnanců – údajně je jich okolo čtyřiceti.

Železářství Rousek Jan Hejtík / Firmy.cz

Covidová pandemie všechno zhoršila

Firma vykázala zisk naposledy v roce 2019, poté už byla ve ztrátě více než dva miliony korun. Další roky na tom byla velmi podobně. Ekonomická situace nám nedovolí pokračovat. Vzrostla řada nákladů, navíc od covidové epidemie klesly tržby zhruba o 50 procent,“ řekl ČTK spolumajitel Rousek. V účetní uzávěrce firmy za rok 2022 se uvádělo, že udržení na trhu bude velikým problémem.

V železářství již začaly výprodeje

Nuselské železářství již zahájilo výprodej zboží, který bude trvat několik měsíců. Úplně zavřít by se mělo až tehdy, kdy se veškeré zboží prodá. To může podle majitele trvat i čtvrt roku.

Poslední dobou přibývalo nespokojených zákazníků

Zákazníci do nuselského železářství chodili rádi a jejich spokojenost byla na poměrně vysoké úrovni, poslední dobou však bylo znát, že se firmě tolik nedaří. Přibývalo nespokojených zákazníků, kteří si v recenzích stěžovali na čím dál větší nedostupnost zboží. Dalším se nelíbil ani přístup zaměstnanců.

Zdroj: Novinky, Justice, ČTK, recenze Google