Hraběnčiny řezy jsou jedním z nejoblíbenějších moučníků v Česku. Díky lehkému a nadýchanému sněhu se z klasického jablečného koláče stává slavnostní dezert, který si oblíbí úplně každý. Příprava je navíc snadná, takže si s pečením poradí i začátečník. Tak pojďme na to!
Hraběnčiny řezy chutnají skutečně jako ze zámku. Patří mezi tradiční český moučník, kterému dodává sváteční vzhled a vynikající chuť jablečná náplň s ořechy, překrytá vrstvou nadýchaného bílkového sněhu. Do hraběnčiných řezů se zamilujete na první kousnutí.
Všechny suroviny na přípravu těsta musí mít pokojovou teplotu. Především tuk, který budete do těsta dávat, musí dostatečně změknout, aby se vám s ním lépe pracovalo. My do našeho receptu použili Heru, ale můžete ji nahradit máslem. Z vypracovaného těsta si třetinu odložte alespoň na 30 minut do mrazáku – těsto musí být dostatečně vychlazené, aby se co nejlépe strouhalo.
Jablka na náplň můžete nastrouhat a nebo nakrájet na tenké plátky. Vlašské ořechy v kombinaci s jablečnou náplní jsou sice klasika, ale klidně je nahraďte lískovými oříšky. Ať vyberete jakékoliv, doporučujeme je nasekat v robotu.
Tento cuketovo-jablečný moučník si jistě zamiluje celá vaše rodina. Příprava je rychlá, velmi jednoduchá a výsledek opravdu stojí za to. Pojďte ho s námi vyzkoušet a uvidíte sami, že se po něm jen zapráší.
Jablečný koláč s tvarohem a drobenkou s dokonale vyváženou chutí a úžasnou vůní si zaručeně zamilujete. Kombinace jablek ovoněných skořicovým cukrem a tvarohu, který koláči zajistí potřebnou vláčnost, je totiž naprosto fantastická.
Třešničkou na dortu je bílkový sníh. Aby byl nadýchaný, přidejte k bílkům špetku soli a šlehejte ze začátku na nižší obrátky – bílky se lépe napění a začnou nabírat vzduch. Až bílky zbělají, zvyšte rychlost a šlehejte, dokud z bílků nevznikne hustá pěna. Správně ušlehaný sníh poznáte podle toho, že nechává tuhé špičky. Sníh musí být pevný a hladký.
Těsto
Náplň
Zdroj: Kupi