Twistery z listového těsta: Sladká a křupavá dobrota, kterou sníte na posezení

7 twisterů z listového těsta, servírovaných na bílém podnose Kupi.cz

Rychlé, sladké a neodolatelné. Twistery z listového těsta se hodí vždycky, když chcete mít něco sladkého na stole. Tyto zakroucené tyčinky s Nutellou si zamiluje celá rodina a můžete je upéct na oslavu, posezení s přáteli nebo jen tak k víkendové kávě. Do přípravy klidně zapojte i děti. Tak pojďme na twistery!

Přečtěte si také

Lehký salát s kozím sýrem a fíky: Jednoduchá a zatraceně dobrá rychlovka k večeři

S listovým těstem se fantazii meze nekladou

Listové těsto je sázka na jistotu, pokud chcete rychle udělat sladké i slané pohoštění. Rozhodně se vyplatí mít ho vždycky po ruce. Koupíte ho v každém supermarketu a snadno ho vyrobíte i doma. Je trošku pracnější na přípravu, ale rozhodně doporučujeme si ho alespoň jednou udělat, ve srovnání s kupovaným je nesrovnatelně lepší.

Pečení z listového těsta je hodně populární. Moučníky jsou vždycky křehké a nadýchané, protože listové těsto obsahuje hodně tuku, který po sobě při pečení zanechá vzduchové bubliny. Proto je listové těsto tak křupavé a neodolatelné. Můžete z něj péct sladké i slané dobroty a výsledek bude pokaždé famózní.

Pletence z listového těsta
Čas přípravy: 30 min Obtížnost: Snadný

Pletence z listového těsta

Ať už je servírujete jako dezert nebo sladkou snídani, tyto pletence z listového těsta si získají srdce každého milovníka sladkostí. Vůně čerstvě upečených pletenců provoní celý dům a přiláká mlsné jazýčky. Jejich příprava je velmi snadná a kombinace křupavého těsta a lískooříškového krému dokonalá.

Pletence z listového těsta
Ořechový závin z listového těsta
Čas přípravy: 45 min Obtížnost: Snadný

Ořechový závin z listového těsta

Připravte si ořechový závin z listového těsta, který je jednoduchý na přípravu a chutná báječně. Tento dezert je skvělý jako sváteční moučník nebo kdykoli, když dostanete chuť na něco sladkého. Ořechový závin si zamilujete po prvním soustu a určitě se bude často vracet na váš stůl.

Ořechový závin z listového těsta

Jak s listovým těstem pracovat?

Nejdůležitější je rychlost. S listovým těstem se nejlépe pracuje, když je studené. Čím teplejší totiž bude, tím více se vám bude lepit, protože listové těsto obsahuje hodně tuku. 

Jakékoliv snacky z listového těsta pečte na vysokou teplotu, ideálně na 220 °C. Vysoká teplota totiž zajistí, že těsto bude krásně křupavé. A nezapomeňte listové těsto před pečením potřít rozšlehaným vejcem, bude mít krásně zlatavou barvu.

Recept na twistery z listového těsta

Ingredience na 15 porcí:

  • 1 rozválené listové těsto
  • Nutella
  • vejce na potření

Postup:

  1. Nejdříve si zapněte troubu na 200 stupňů.
  2. Rozválené listové těsto si rozbalte a pomažte jej Nutellou.
  3. Těsto přeložte na polovinu.
  4. Rozkrájejte jej na pásky a ty potom několikrát zatočte do tvaru twisteru.
  5. Vyskládejte twistery na pečicí papír a potřete je rozkvedlaným vajíčkem. Poté vložte do předehřáté trouby a pečte dozlatova.

Zdroj: Kupi