Pletence z listového těsta jsou super volba pro sladkou snídani nebo dezert. Jejich příprava je velmi snadná a mohou vám s nimi pomáhat i děti. Malým mlsounům se s pletenci určitě zavděčíte, protože kombinace listového těsta a lískooříškového krému je neodolatelná. Pojďte si je s námi upéct!
Listové těsto se vám v kuchyni neztratí. Připravíte z něj slané i sladké dobroty, které jsou krásně křupavé a navíc hotové během chvilky. Pokud tak přemýšlíte nad rychlým dezertem nebo slaným snackem pro návštěvu, listové těsto je jasná volba. Koupíte ho v každém supermarketu a rozhodně se vyplatí mít ho doma v zásobě.
Proč je listové těsto tak křehké a křupavé? Obsahuje několik vrstev tuku a díky tomu se těsto při pečení nafoukne, i když v něm není žádný kypřicí prášek do pečiva. Díky obsaženému tuku doporučujeme s listovým těstem pracovat co nejrychleji. Nejlepší je, když je studené, protože se méně lepí.
Ať už budete z listového těsta dělat kremrole, záviny nebo nejrůznější šátečky, pečte je při vysoké teplotě, ideálně v rozmezí 200 °C – 220 °C. Tak bude těsto krásně křupavé. Před vložením do trouby ho nezapomeňte potřít rozšlehaným vejcem pro zlatavou barvu.
Twistery z listového těsta – tento naprosto jednoduchý recept můžete využít vždy, když je potřeba mít na stole něco sladkého. Tyhle zakroucené tyčinky jsou neskutečně jednoduché, křupavé a velmi chutné. Můžete je upéct na oslavu, posezení s přáteli nebo jen tak k víkendové kávě.
Připravte si ořechový závin z listového těsta, který je jednoduchý na přípravu a chutná báječně. Tento dezert je skvělý jako sváteční moučník nebo kdykoli, když dostanete chuť na něco sladkého. Ořechový závin si zamilujete po prvním soustu a určitě se bude často vracet na váš stůl.
Zdroj: Kupi