Tento vynikající letní koláč s vůní malin a křupavou drobenkou na povrchu vás ohromí. Zakysaná smetana a banán dodávají koláči na jemnosti a vláčnosti a tvoří dokonalý kontrast se sladkostí ovoce. Příprava je velmi jednoduchá. Místo malin můžete využít jakékoliv sezónní ovoce a ještě si pochutná celá rodina. Pojďte si ho upéct s námi.
Nechce se vám pořád dokola péct bublanina? Vyzkoušejte náš recept na malinový koláč. Je jednoduchý a zvládnou ho upéct i začínající hospodyňky.
Koláč připravíte z jednoduchého třeného těsta. Obejdete se bez ručních šlehačů, těsto snadno vymícháte jen vařečkou. Kypřicí prášek do pečiva vždy napřed rozmíchejte v mouce, jen tak bude moučník nadýchaný. Místo tuku jsme do našeho koláče přidali zakysanou smetanu, těsto je tak vláčnější. Samozřejmě můžete místo smetany použít i bílý smetanový jogurt.
K malinovému koláči skvěle sedí i drobenka. Při přípravě drobenky je vždy důležité dodržet přesný poměr surovin. Pokud se i tak něco nepovede a vaše drobenka bude lepivá, stačí do ní přidat mouku. Doporučujeme použít hrubou mouku, protože bude křupavější. Jestli chcete mít drobenku opravdu extra křupavou, přidejte k základním ingrediencím ještě žloutek.
Lahodný tvarožník s ovocem a drobenkou je vynikající dezert, na který se neprávem tak trochu pozapomnělo. Je na něj potřeba tak málo ingrediencí, že ani nebudete muset do obchodu a na výsledku si zaručeně pochutná celá rodina.
Tapiokový pudink s malinami musíte vyzkoušet! Můžete jej zakoupit v obchodě se zdravými potravinami nebo si ho s naším receptem připravit doma. Tapiokové perly jsou bez alergenu, neobsahují lepek a jsou lehce stravitelné. Jsou populární především v asijské kuchyni, kde se používají do dezertů, nápojů a pudingů.
Drobenka
Zdroj: Kupi