PENNY je zpět v Chodově. Místo prodejny zničené požárem otevírá nový a větší obchod

Vstup do prodejny PENNY v Chodově PENNY

Devatenáct měsíců po ničivém požáru, který způsobil škodu téměř 50 milionů korun, se obchodní řetězec PENNY vrací do Chodova s novou, větší a komfortnější prodejnou. Zákazníci se mohou těšit na příjemnější prostředí, širší sortiment, více parkovacích míst a energeticky soběstačný provoz díky fotovoltaickým panelům na střeše.

Přečtěte si také

Kyselina hyaluronová je super na pleť, ale i na klouby. Pozor ale na formu a množství

Návrat po nečekané katastrofě

Osudný okamžik, který navždy změnil život tehdy osmnáctiletého mladíka a způsobil škody za desítky milionů korun, se stal v listopadu 2022. Snaha dobít si telefon se proměnila v noční můru, když mladému muži, který byl pod vlivem alkoholu, přístroj proklouzl mezi nákupní vozíky. V zoufalé snaze dostat se k mobilu se rozhodl propálit si cestu zapalovačem. Jiskra však zažehla plastové části košíků a plameny se bleskurychle rozšířily na dřevěnou konstrukci střechy, odkud se požár nekontrolovatelně rozrostl na celou prodejnu.

Prodejna lehla popelem a škody se vyšplhaly na neuvěřitelných 48 milionů korun. Žár byl tak intenzivní, že poškodil i osm zaparkovaných aut v blízkosti, což si vyžádalo další půlmilionovou újmu.

Moderní prodejna s větší plochou

Obyvatelé Chodova se nyní konečně dočkali dlouho očekávaného okamžiku v podobě znovuotevření této prodejny PENNY. „Snažili jsme se, aby výpadek, který jsme nezavinili, byl co nejkratší a abychom co nejrychleji v Chodově obnovili možnost pohodlného a cenově výhodného nakupování, o kterou místní kvůli požáru přišli. A to se povedlo,“ uvedl vedoucí komunikace PENNY Tomáš Kubík.

Nová prodejna PENNY vyrostla na místě původního obchodu a nabídne zákazníkům o třetinu větší prodejní plochu – 905 m² oproti původním 677 m². Větší prostor se promítne do komfortnějšího a příjemnějšího prostředí pro nakupující. Starosta Chodova Patrik Pizinger k otevření prodejny řekl: „Jsme rádi, že se do města vrátila prodejna PENNY, a to ve zcela nové a moderní podobě. Pro obyvatele města to především znamená rozšíření možností nákupů a širší výběr sortimentu, což nás samozřejmě těší.“

Díky spolupráci s městem se PENNY podařilo u prodejny rozšířit i plochu pro parkování. Počet parkovacích míst se tak zvýšil na 69, což jistě ocení všichni zákazníci, kteří se do prodejny vydají autem. Prodejna se nachází ve frekventované severní části Chodova, v sídlištní zástavbě a blízkosti koupaliště nebo sportovního stadionu.

Pohled na novou prodejnu PENNY v Chodově PENNY

Pokročilé technologie pro energetickou soběstačnost

Nová prodejna PENNY v Chodově je vybavena nejmodernějšími technologiemi. Instalovaná pokročilá generace vzduchotechniky zajišťuje optimální tepelný management po celý rok, a to zcela autonomně bez nutnosti zahajování nebo ukončování topné sezony. K zajištění funkce celého systému se využívají tepelná čerpadla a rekuperace tepla. Energii pro prodejnu dodávají fotovoltaické panely umístěné na střeše, díky kterým by měl být obchod energeticky soběstačný.

Návrat zaměstnanců po dočasném azylu

Do znovuotevřené prodejny PENNY v Chodově se také vrátí většina zaměstnanců, kteří po požáru dočasně našli azyl v dalších pobočkách řetězce v okolních městech – v Sokolově, Nejdku, Kraslicích či Karlových Varech.

Zdroj: Kupi, PENNY