Trápí vás pocení a běžně nic nezabírá? Zkuste podpažní vložky nebo oblečení, které nepropotíte

Žena se dívá na propocené tričko Marian Weyo / Shutterstock.com

Babské rady ani obyčejné antiperspiranty na vás nezabírají a každé léto trávíte pro jistotu v černé barvě? Pak je načase sáhnout po něčem silnějším, případně skvrny v podpaží chytře zamaskovat. Máme pro vás hned několik tipů na praktické vychytávky, funkční oblečení a přípravky proti pocení, které (nejen) během horkých dnů navrátí sebevědomí i těm, kteří se potí nadměrně. Co se vyplatí vyzkoušet?

Přečtěte si také

Pecky z meruněk jsou velké téma už mnoho let. 3 jádra stačí k otravě dospělého člověka

Oblečení proti pocení

Rádi byste se v létě oblékli do barev, ale bojíte se tmavých koláčů v podpaží nebo na zádech? Řešením mohou být trička, košile či šaty proti pocení od české značky CityZen. Jejich oblečení je ušité ze speciální bavlny a odolává potu i špíně a na výběr je pro dámy i pány v mnoha barevných variantách.

Případně můžete sáhnout po spodních tričkách pod košile a halenky, které vás navenek udrží v suchu díky nepropustným integrovaným podpažním dílům. Vyrábí a prodává je v pánské i dámské verzi například značka Gobi. Podobně fungují i neviditelná trička Covert, která zase disponují zesílenou vrstvou v podpaží, jež zachytí několikanásobně více potu než klasické tričko.

Podpažní vložky proti pocení

Vložky poskytují diskrétní ochranu před podpažními skvrnami od potu i před nepříjemným zápachem. A na rozdíl od neviditelných triček nevyžadují nošení další vrstvy oblečení. Což oceníte nejen v létě, ale i v případě různě střižených topů, halenek nebo košil.

Vložky do podpaží proti pocení se prodávají buďto jednorázové, které se lepí na vnitřní stranu oblečení (k dostání jsou v balení po více kusech třeba od značky Balea z dm drogerie, případně Nepotítko, InovaGoods).

Případně lze koupit opakovaně použitelné pratelné, které se dají pomocí nastavitelných pásků připevnit k podprsence (nabízí je např. Tchibo).

Žena si aplikuje antiperspirant do podpaží fizkes / Shutterstock.com

Dlouhodobé antiperspiranty

Dlouhodobé antiperspiranty na rozdíl od těch klasických zajišťují intenzivnější účinek, vyžadují ovšem specifické používání. Aplikují se v malém množství většinou večer těsně před spaním na umytou, dokonale vysušenou pokožku a efekt se může dostavit až po několika dnech (obvykle po 3 až 7). Jejich nevýhodou ovšem je, že dávají podpaží zabrat a kůži mohou vysušovat nebo dráždit.

K nejznámějším produktům u nás patří Dricolor, někomu však může způsobovat nepříjemné podráždění a štípání. Šetrnější a velmi oblíbený je i Perspirex, Jenvox či antiperspirant Eucerin. Tyto přípravky seženete na internetu nebo v lékárnách, někdy také ve vybraných drogeriích.

Zdroj: Kupi