Barevná typologie je trendem na sítích. Zjistěte, které barvy vás rozzáří a které z vás dělají šedou myš

Žena přikládá jiné ženě k obličeji různě barevné látky Alter-ego / Shutterstock.com

Už jste někdy přemýšlela nad tím, jakou barvu šatů byste si měla pořídit, aby k vám nejlépe seděla, nebo jste se marně snažila zjistit, které oční stíny nejlépe zvýrazní vaše oči? Napoví vám to barevná typologie, která je aktuálně trendem na sociálních sítích. 

Přečtěte si také

Zavřete papírové utěrky do ledničky! Potraviny tak vydrží mnohem déle čerstvé

Každému sluší jiné barvy, mohou za to barevné typy

I když určitá barva nesmírně sluší vaší kamarádce, vy v ní naopak vypadáte tak nějak nevýrazně. Jak je možné, že každému lichotí něco jiného? Všechno to souvisí s teorií barev. Pokud chcete vědět, jaké barvy vám sluší, pusťte se do analýzy. Na následujících řádcích vám prozradíme všechno, co potřebujete vědět.

Žena v košili a džínech radostně tančí. Roman Samborskyi / Shutterstock.com

Jak zjistit svůj barevný typ?

Jak nejspíš víte, barvy se dělí na teplé a studené, ty se ale potom dělí ještě dále podle ročních období. Právě ty vám mohou prozradit hodně o tom, jaké barvy vám sluší nejvíce. Barvy se srovnávají s typem vaší pleti, vlasů a očí, podle kterých lze určit, zda-li k vám více sedí teplejší, nebo studenější tóny, výrazné, či spíše tlumené barvy apod.

Jarní typ

Jarní typ se vyznačuje světlými barvami se žlutými odstíny. Pokud jste jarní typ, pak máte světle hnědé nebo zlatavě blond vlasy, pleť je světlá s teplým podtónem a vaše oči jsou modré, zelené nebo jantarové.

Jarním typům budou slušet teplé odstíny, mezi které patří růžová, broskvová a oranžová, žlutá, červená, ale také světle modrá a zelená. Skvělou volbou jsou také pastelové odstíny.

Letní typ

Letní typ poznáte podle bledé barvy pleti a světlých očí, vlasy má platinově blond a nebo hnědé s popelavým odstínem. Těmto typům nejvíce sedí modrá, zelená, fialová, malinová, ale i šedá a tmavě hnědá. Zaměřit se můžete také na pastelové barvy. Rozzářit vás mohou také šperky z bílého zlata nebo stříbra.

Podzimní typ

Podzimní typ najdeme u hnědovlásek nebo zrzek, oči jsou zelené až hnědé. Tyto ženy mají snědší pleť, která velmi dobře snáší sluníčko a dobře se opaluje. Mezi přednosti podzimních typů patří teplé a syté odstíny – například vínově červená, hořčicově žlutá, olivově zelená, petrolejová modrá nebo zlatohnědá. Tyto typy mohou sáhnout také po divokých zvířecích či květinových vzorech.

Žena s nazrzlými vlasy v růžovém kostýmku a s růžovou kabelkou Victoria Fox / Shutterstock.com

Zimní typ

Zimní typy mají velmi světlou pokožku, která se téměř neopaluje, a tmavé vlasy. Vzniká tak velmi kontrastní vzhled. Barva očí může být zelená, ale i šedá nebo černá. K zimním typům se velmi hodí ledově modrá, růžová, bílá i černá a jedlově zelená barva.

Díky správně zvolené barvě vždy zazáříte

Díky barevné typologii už nemusíte mít šatník přecpaný oblečením, které se vám k ničemu nehodí, a nikdy není správná situace pro jeho nošení. Váš šatník bude obsahovat jen to, co k vám opravdu sedí a ať už si oblečete cokoliv, vždy zazáříte a bude vám to slušet. Který barevný typ jste vy? 

Zdroje: Kupi, Gabrielle Arruda