Nepečené dortíky s ovocem: Tímto osvěžujícím dezertem uchvátíte každou návštěvu

3 nepečené dortíky s ovocem a smetanou, servírované ve 3 miskách, ozdobené čerstvým ovocem Kupi.cz

Užijte si lahodnou chuť léta s našimi nepečenými dortíky, které kombinují čerstvé ovoce, jemnou smetanu, křupavé piškoty a nadýchanou šlehačku. Tento snadný dezert je perfektní volbou pro horké letní dny, kdy chcete potěšit své chuťové buňky bez zapínání trouby.

Přečtěte si také

Nejrychlejší omáčka na špagety: Dvě ingredience, které vytvoří dokonalý základ na oběd

Nejlepší dezerty jsou ze sezónního ovoce

Léto je tady a s ním přichází čas osvěžujících, nepečených dezertů. Zužitkujte do nich ovoce ze zahrádky, ať už jahody, maliny, borůvky nebo dokonce nektarinky. Největší výhodou nepečených dezertů je to, že do nich vůbec nemusíte přidávat cukr.

Nepečené dezerty jsou jednoduché na přípravu. Stačí jen smíchat potřebné ingredience s ovocem, dát vychladit do lednice a svěží letní dezert je hotový.

Jaké ingredience jsou nejlepší na přípravu nepečených dezertů? Všemi deseti doporučujeme zakysanou smetanu, jogurt, smetanu ke šlehání nebo tvaroh. Záleží jen vaší chuti. Nezapomeňte své dezerty proložit ještě piškoty, máslovými sušenkami nebo Lotuskami – s lahodným krémem jdou skvěle dohromady.

Nepečený limetkový cheesecake
Čas přípravy: 30 min Obtížnost: Snadný

Nepečený limetkový cheesecake

Nepečený limetkový cheesecake z máslových sušenek a krému z mascarpone a tvarohu vás zaručeně dostane. Je lehký, svěží a chutná po limetkách, navíc jej budete mít připravený během chvilky.

Nepečený limetkový cheesecake
Nepečený piškotový dort s jahodami
Čas přípravy: 30 min Obtížnost: Snadný

Nepečený piškotový dort s jahodami

Nepečený piškotový dort s jahodami je skvělou volbou pro letní dezert. Kombinace nadýchaných piškotů, zakysané smetany, šlehačky a čerstvých jahod vytváří dokonalou chuťovou kombinaci. Příprava je jednoduchá a nevyžaduje pečení, což oceníte především v horkých dnech. Tento dezert si zamiluje celá rodina a stane se hvězdou každé letní oslavy. Vyzkoušejte ho a nechte se unést jeho lehkou chutí!

Nepečený piškotový dort s jahodami

Recept na nepečené dortíky s ovocem a smetanou

Ingredience na 4 porce:

  • 250 g čerstvého ovoce (jahody, maliny, borůvky)
  • 120 g piškotů
  • 200 g zakysané smetany
  • 100 g smetany ke šlehání
  • 1/2 lžíce cukru
  • špetka soli

Postup:

  1. Vyšleháme smetanu ke šlehání, do které přidáme špetku soli. Do zakysané smetany přidáme cukr a pořádně ji smícháme se šlehačkou.
  2. Na dno mističek vyskládáme půlky piškotů, které potřeme větší vrstvou připraveného smetanového krému (nikde nesmí zůstat mezery) a na něj naskládáme vrstvu ovoce.
  3. Na ovoce naskládáme znovu piškoty, poté vrstvu smetanového krému a nahoru ovocem ozdobíme.
  4. Hotové dortíky necháme ztuhnout v lednici (nejlépe přes noc).

Zdroj: Kupi