Ideální letní oběd: Těstovinový salát plný zeleniny připravíte za 30 minut

Těstovinový salát na bílém talíři Kupi.cz

V létě nechceme trávit spoustu času v kuchyni a máme chuť na lehká jídla, která uvaříme za pár minut. Často připravujeme zeleninové nebo těstovinové saláty, kdy stačí všechny ingredience jen nakrájet, smíchat dohromady a ochutit dresinkem, který saláty vyšperkuje. Dnes jsme pro vás vybrali náš oblíbený recept na rychlý těstovinový salát a přidáváme i tipy na chutné zálivky, aby vás majonézová klasika brzy neomrzela.

Přečtěte si také

Nejrychlejší omáčka na špagety: Dvě ingredience, které vytvoří dokonalý základ na oběd

Rychlovka plná zeleniny

Těstovinové saláty jsou nejlepší za studena – to z nich dělá ideální oběd nebo večeři do horkých letních dnů. Využijete do nich zeleninu z vlastní zahrádky a můžete různě obměňovat. Klidně sáhněte po různých druzích těstovin, chybu neuděláte ani se zeleninou typu hrášek nebo kukuřice. Vynikající jsou i různé variace těstovinových salátů s kuřecím masem nebo uzeninou.

Aby váš salát byl perfektní, potřebujete do něj zálivku. Tradičně se používá majonéza, kterou můžete vylepšit ještě přidáním česneku. Pokud chcete zálivku trochu odlehčit, smíchejte majonézu půl na půl s bílým jogurtem. Majonézu můžete samozřejmě vynechat úplně a použít místo ní jen bílý jogurt. Těstovinový salát chutná výborně i se zakysanou smetanou.

Těstovinový salát se šunkou
Čas přípravy: 35 min Obtížnost: Snadný

Těstovinový salát se šunkou

Těstovinový salát je ideální volbou do horkých letních dní. Díky množství zeleniny nás příjemně osvěží i zasytí. Pojďte si vyzkoušet náš těstovinový salát se šunkou a sýrem. Příprava je rychlá a jednoduchá, nezabere vám tedy moc času a s výsledkem budete jistě spokojeni.

Těstovinový salát se šunkou
Těstovinový salát s tuňákem
Čas přípravy: 30 min Obtížnost: Snadný

Těstovinový salát s tuňákem

Chlazený těstovinový salát s tuňákem si naservírujte jako svěží fitness oběd nebo večeři. Do tohoto chutného a jednoduchého salátu můžete přidat také sterilizovanou kukuřici nebo uvařené vejce.

Těstovinový salát s tuňákem

Tipy na zálivky do těstovinových salátů

Aby se vám těstovinový salát brzy neomrzel, doporučujeme střídat zálivky, aby váš salát chutnal pokaždé jinak. Vyzkoušejte naše tipy a určitě si mezi nimi najdete svého favorita.

Pikantní jogurtový dresink:

  • Smíchejte 200 g jogurtu řeckého typu s 1 stroužkem česneku, petrželovou natí, chilli a lžičkou olivového oleje. Vše smíchejte dohromady.

Medovo-hořčičný dresink:

  • Smíchejte 2 lžíce medu, 2 lžíce francouzské hořčice, 1 lžíci citronové šťávy, 5 lžic horké vody a 1 lžíci olivového oleje

Jogurtová zálivka s medovou hořčicí

  • Smíchejte 150 g řeckého jogurtu, 3 lžíce medové hořčice a přidejte citronovou šťávu. Ochuťte solí a pepřem.

Farmářský dresing

  • Potřebujete 1/2 hrnku majonézy, 1/2 hrnku zakysané smetany, 1/2 hrnku jogurtu, lžíci sekaného kopru, lžíci nasekané petržele, lžíci nasekané pažitky, stroužek česneku, citronovou šťávu, sůl a pepř. Vše smíchejte dohromady.

Recept na rychlý těstovinový salát

Ingredience na 4 porce:

  • 250 g těstovin
  • 1 červená paprika
  • 1 žlutá paprika
  • 1 salátová okurka
  • 1 jarní cibulka
  • 8 malých rajčat
  • majonéza podle chuti
  • sůl a pepř

Postup:

  1. Těstoviny uvaříme ve vroucí vodě podle návodu.
  2. Zeleninu nakrájíme na malé kousky, zamícháme s těstovinami, osolíme a opepříme. Nakonec přidáme majonézu podle chuti. Majonézu můžete ochutit i stroužkem česneku.

Zdroj: Kupi