Poděkování učiteli na konci školního roku: Nejlepší tipy na dárky

Dívka předává před tabulí kytici květin starší ženě. New Africa / Shutterstock.com

Konec školního roku se kvapem blíží a těší se na něj nejen žáci, ale i učitelé. Chcete-li vyjádřit vděčnost a poděkovat za celý rok učení třídnímu učiteli, zamyslete se nad originálním nebo praktickým dárkem, který vyjádří vděk žáka a udělá učiteli radost. Květiny jsou stará dobrá klasika, ale za krátkou chvíli uvadnou, káva se vypije a takový kreativní dárek zůstane vašemu oblíbenému učiteli na dlouhá léta. Nemusíte pořizovat nic drahého a velkolepého, nakonec i drobný dárek učitele potěší. Podívejte se na naše tipy a nechte se inspirovat.

Přečtěte si také

Nejrychlejší omáčka na špagety: Dvě ingredience, které vytvoří dokonalý základ na oběd

Oceňte snahu a trpělivost učitele

Jaké dárky potěší paní učitelku? „Vždy mě potěšila čokoláda, bonboniéra nebo vlastnoručně vyrobený dáreček od dětiček, například náramek,“ sdělila pro redakci Kupi.cz paní učitelka Jana Mazánková z Mateřské školy ve Vrchlabí.

Konec školního roku znamená konec určité etapy, ať už je to v mateřské, základní, střední škole nebo promocemi na vysoké škole. Někteří učitelé jsou více oblíbení, jiní méně, avšak každý z nich zanechá v dítěti určitou stopu, ať už předáním vědomostí, osobního názoru nebo inspirace. Je vhodné jejich nasazení a trpělivost při výuce ocenit a poděkovat jim jedinečným dárkem.

Tipy na dárky pro učitele na konec školního roku

Kvalitní plnicí pero je ideálním dárkem pro třídního učitele. Aby bylo ještě osobnější, můžete na něj nechat vygravírovat originální text, například: „Super učitel“ nebo titul a jméno učitele „Mgr. Iva Musilová“. I když se v dnešní době zadávají známky online do počítače, jistě se najde ještě učitel, který si rád zapisuje své poznámky ručně a osobité pero ocení.

Originální hrnek pro paní učitelku s nápisem „Nejlepší paní učitelka“ bude hitem ve třídě i sborovně. Pokud navíc víte, že paní učitelka ráda pije čaj nebo kávu, bude se tento hrnek hodit v chladných ránech před zvoněním na vyučovací hodinu. Hrnek můžete doplnit o značkovou kávu nebo čaj.

V prodejnách Tchibo vám zabalí do dárkové krabice se stuhou jakýkoli váš nákup a to jen za 5 korun.

Cedulka s upoutávkou na dárkovou krabičku Tchibo Kupi

Udělejte radost originálním a zdravým dárkem, který potěší a dodá energii

Zatímco ostatní budou nosit tradiční bonboniéry a čokolády, vy můžete darovat něco výjimečného – například speciální dárkový box Top Natur, plný lahodných a nutričně hodnotných dobrot. V boxu najdete bezlepkové Müsli Srdcem Slaný Karamel s extra křupavou směsí ořechů, velkými kousky pečených arašídů a lahodným karamelem, dále také Ořechy z Pece s příchutí med a mořská sůl, které jsou pečlivě vybrané a upečené tak, aby si zachovaly svou přirozenou chuť a křupavost. Mandle v Mléčné Low Carb Čokoládě jsou obalené v luxusní nízkosacharidové mléčné čokoládě, čímž jsou ideální pro mlsání bez výčitek, a exotické Kokosové Chipsy Himalájská Sůl s nádechem himalájské soli dodají svěží slanost a zajímavou chuť (cena sady je 499 Kč).

Pohled na zabalený dárkový box Top Natur převázaný zelenou mašlí Top Natur

Čím poděkovat oblíbenému učiteli?

Děkovná karta pro učitele může mít mnoho podob a zábavných designů, avšak uvnitř je prázdná, takže do ní můžete ručně napsat ze srdce své osobní přání. Hřejivá slova jistě potěší každého učitele, který je unavený celoroční prací.

Bavlněná taška s vlastním návrhem, do které se vejde mnoho knih a sešitů na opravování, může být dalším tipem pro učitele na konci školního roku, a navíc poslouží i o prázdninách a na nákupech.

Pro zajímavost jsem se zeptala paní učitelky, který dárek ji nepotěší ani nenadchne. „Všechny dárky jsou hezké, protože jsou od dětí, ale osobně mě děsí různé sošky a figurky, tzv. lapače prachu,“ dodává s úsměvem Jana Mazánková. Možná i tento drobný tip vám pomůže s výběrem či přehodnocením vašeho dárku pro učitele.

Žena urovnává do flower boxu s růžovými tulipány žluté a oranžové makronky. Agnes Kantaruk / Shutterstock.com

Netradičně předané květiny

Nevybrali jste si nic z výše uvedeného? Pak zůstaňte u starého dobrého zvyku a pořiďte květinu. Skvělým květinovým dárkem je flower box, který je naplněný řezanými květy a zakomponovat do něj můžete například i kvalitní hořkou čokoládu nebo makronky. A víte, co je nejlepší? Paní učitelka nemusí řešit, do jaké vázy květiny umístí.

Zdroje: Kupi, Top Natur, Tchibo