Přinášíme tipy na nejlevnější letenky v červenci: Zpáteční letenku seženete už za sedm stovek

Dívka drží v ruce pas, letenky a ve druhé symbol letadla ViDI Studio / Shutterstock.com

Léto je za rohem a vy stále nevíte, co budete dělat? Klidně můžete vyrazit do zahraničí, protože letenky se dají ještě pořád sehnat za velmi výhodné ceny. Pokud se navíc ubytujete třeba v hostelu, užijete si levnou dovolenou téměř kdekoliv v Evropě.

Přečtěte si také

Díváte se při výběru čokolády na procenta napsaná na obale? Pak jste obětí mýtu

Benátky od 738 Kč

Do italských Benátek se podíváte z vídeňského letiště v červenci už od 738 Kč. Zpáteční letenku koupíte u společnosti Ryanair v několika termínech, ty však rychle ubývají. Mrkněte se třeba na termín od pondělí 15. července do středy 24. července 2024.

Počítejte s tím, že město zavedlo letos v dubnu turistickou daň pro vstup do historického centra Benátek, která činí 5 eur denně. Pokud se ubytujete v hotelu či přes Airbnb, pak se na vás poplatek nevztahuje, ale i tak se musíte zaregistrovat.

Göteborg od 1 036 Kč

Göteborg je krásné švédské město, ve kterém se bude líbit snad každému. Najdete tam spoustu památek, restaurací, ale i zábavní park, muzea, botanickou zahradu a místní trhy. Letenky s odletem z Prahy koupíte například v termínu od čtvrtka 11. července do soboty 20. července už od 1 036 Kč u společnosti Ryanair.

Göteborgský přístav Tommy Alven / Shutterstock.com

Milán od 838 Kč

Dovolenou v Miláně si užijí všichni milovníci módy i architektury, a jelikož se jedná o Itálii, tak samozřejmě i milovníci dobrého jídla. Užijete si pohled na majestátní katedrálu Duomo di Milano, která je pátou největší katedrálou na světě. Vedle ní se nachází slavná Galerie Viktora Emanuela II., kde najdete ty nejluxusnější obchody.

Letenky s odletem z Brna pořídíte už od 838 Kč například v termínu od čtvrtka 11. července do čtvrtka 18. července a koupíte je opět u společnosti Ryanair. Pokud byste letěli raději z Prahy, zaměřte se na termín od středy 10. července do úterý 16. července, kdy letenky u stejné aerolinky seženete od 912 Kč.

Kodaň od 887 Kč

Z Prahy do Kodaně se podíváte už od necelých 900 Kč za zpáteční letenku, v tomto městě však počítejte s vyššími cenami za ubytování i služby. V Kodani si můžete prohlédnout sochu malé mořské víly, která je symbolem města. Za návštěvu určitě stojí také starý přístav Nyhavn, zámek Rosenborg a ulice Strøget, což je jedna z nejdelších nákupních tříd v Evropě. Letenky pořídíte levně třeba v termínu od soboty 13. července do pátku 19. července u společnosti Ryanair.

Malá mořská víla sedící na kameni Nancy Pauwels / Shutterstock.com

Split od 1 182 Kč

Společnost WizzAir pro změnu láká na letenky do chorvatského Splitu, kam se lidé vydávají nejčastěji autem. S cenou od 1 182 Kč za zpáteční letenku z Vídně ušetříte oproti cestě autem nejen peníze, ale i čas. Doba letu z Vídně totiž činí pouhou hodinu. Mrkněte se na výhodný termín od středy 10. července do pátku 19. července.

Londýn od 1 083 Kč

Do Londýna se v červenci podíváte levně z Brna, Prahy i Vídně. Kromě historického centra by nemělo uniknout fanouškům Harryho Pottera ani slavné Harry Potter Warner Bros. Studio. Letenky s odletem z Brna koupíte od 1 083 Kč v termínu od pondělí 1. července do pondělí 8. července.

Pro odlet z Prahy se zaměřte na termín od středy 3. července do pondělí 8. července za cenu od 1 179 Kč, a pokud chcete vyrazit z Vídně, pak vás může zajímat termín od 3. července do 8. července od 1 343 Kč.

Ceny se mohou každý den měnit, proto pokud vás nějaký termín zaujme, ulovte si svou letenku co nejdříve. Letenky doporučujeme vždy kupovat na oficiálních stránkách daných aerolinek, protože jen tak budete mít zaručenou nejnižší cenu a zároveň všechny výhody (například kompenzace v případě zpoždění či zrušení letu).

Zdroj: Azair, Kupi