Horoskop na talíři: Jaká jídla na vás sedí podle znamení zvěrokruhu?

Muž a žena v restauraci, před nimi je namalovaný kruh se znameními zvěrokruhu Ground Picture / Shutterstock.com

Každé znamení zvěrokruhu má podle astrologů své specifické chutě a preference, pokud jde o jídlo a stravování. Zatímco jedno znamení si libuje v pikantních a kořeněných pokrmech, další dávají přednost tradičním a kvalitním jídlům. Některá znamení zase ráda experimentují s různými kuchyněmi nebo si potrpí na luxusní a exotické lahůdky. Jaká jsou vaše oblíbená jídla podle znamení zvěrokruhu?

Přečtěte si také

Jaké vychytávky sbalit na fesťák? Tipy podle vlastních zkušeností aneb Co se nám osvědčilo?

Beran (21.3. - 20.4.)

Berani jsou známí svou energičností a aktivitou, proto ocení jídla, která jim dodají energii. Hodí se k nim pikantní a kořeněná jídla, jako je chilli con carne, curry nebo mexické pokrmy. Berani také rádi experimentují, takže ocení netradiční kombinace chutí.

Býk (21.4. - 21.5.)

Býci si potrpí na kvalitní a chutná jídla. Mají rádi tradiční pokrmy, jako je svíčková na smetaně, guláš nebo pečená kachna se zelím. Býci také ocení dobré víno a sýry.

Blíženci (22.5. - 21.6.)

Blíženci jsou zvědaví a rádi zkouší nové věci, proto ocení různorodá jídla z celého světa. Hodí se k nim lehká a svěží jídla, jako jsou saláty, sushi nebo těstoviny. Blíženci také rádi mlsají, takže si pochutnají na dortech a zákuscích.

Rak (22.6. - 22.7.)

Raci jsou citliví a mají rádi domácí pohodu, proto ocení tradiční domácí jídla. Hodí se k nim například kuře na paprice, sekaná nebo ovocné knedlíky. Raci také milují sladká jídla, jako jsou palačinky nebo štrúdl.

Kuře na paprice
Čas přípravy: 1 hod 30 min Obtížnost: Snadný

Kuře na paprice

Kuře na paprice – česká klasika, při které se dá využít celé kuře, případně jen kuřecí stehna. Na videu je podáváno s rýží, ale i s houskovým knedlíkem nebo těstovinami to bude velká paráda.

Kuře na paprice
Chilli con carne
Čas přípravy: 1 hod 30 min Obtížnost: Střední

Chilli con carne

Chilli con carne patří mezi nejlepší jídla, která můžeme servírovat na oběd nebo večeři. Tohle ostřejší, původem texaské jídlo s fazolemi a mletým masem je známé po celém světě. Správně podušené chilli con carne by mělo být husté a šťavnaté.

Chilli con carne

Lev (23.7. - 22.8.)

Lvi si potrpí na luxus a rádi se obklopují kvalitními věcmi. Ocení proto drahá a exotická jídla, jako je humr, krevety nebo lanýže. Lvi také rádi chodí do restaurací a užívají si pozornosti ostatních.

Panna (23.8. - 22.9.)

Panny jsou pečlivé a dbají na zdravý životní styl. Hodí se k nim lehká a zdravá jídla, jako jsou zeleninové saláty, ryby nebo celozrnné pečivo. Panny také rády vaří a experimentují s novými recepty.

Váhy (23.9. - 23.10.)

Váhy milují krásu a harmonii, proto ocení esteticky upravená jídla. Hodí se k nim například sushi, carpaccio nebo dezerty s ovocem. Váhy také rády chodí do společnosti a užívají si konverzaci u dobrého jídla a pití.

Štír (24.10. - 22.11.)

Štíři jsou vášniví a intenzivní, proto ocení silné chutě a aromata. Hodí se k nim pikantní jídla, jako je chilli, curry nebo mexická kuchyně. Štíři také rádi experimentují a zkouší nové věci.

Střelec (23.11. - 21.12.)

Střelci milují dobrodružství a rádi cestují, proto ocení exotická jídla z celého světa. Hodí se k nim například thajské curry, indické pokrmy nebo argentinské steaky. Střelci také rádi grilují a tráví čas v přírodě.

Kozoroh (22.12. - 20.1.)

Kozorozi jsou pracovití a cílevědomí, proto ocení vydatná a výživná jídla. Hodí se k nim například hovězí vývar, guláš nebo pečená kachna. Kozorozi také rádi dodržují tradice a ocení klasická jídla.

Vodnář (21.1. - 20.2.)

Vodnáři jsou originální a nezávislí, proto ocení netradiční a kreativní jídla. Hodí se k nim například fusion kuchyně, raw food nebo molekulární gastronomie. Vodnáři také rádi experimentují a zkouší nové chutě.

Ryby (21.2. - 20.3.)

Ryby jsou citlivé a empatické, proto ocení jemná a lehká jídla. Hodí se k nim například rybí polévky, sushi nebo lehké saláty. Ryby také rády mlsají, takže si pochutnají na čokoládě a sladkostech.

Zdroj: Kupi