Bublanina patří mezi naše oblíbené moučníky. A je jen naše! Nikde jinde na světě vám bublaninu neupečou. Tuto vláčnou buchtu s oblibou pékávaly naše babičky a s přehledem ji zvládne i začínající hospodyňka. Máme pro vás naprosto snadný hrníčkový recept na tu nejlepší třešňovou bublaninu. Pojďte si ji upéct s námi, je to rychlovka!
Bublaninu nikde jinde na světe nedělají. Je to opravdu ryze česká buchta, která se připravuje s čerstvým sezónním ovocem. Proč jí říkáme bublanina? Její název je odvozený od slova bublat, protože při pečení těsto probublává kolem ovoce a výsledný moučník má nadýchanou strukturu. Při pečení bublaniny má ovoce tendence klesat dospod moučníku. Pokud chcete, aby se tak nepropadlo, doporučujeme ho obalit v mouce – tak zabráníte klesnutí ovoce na dno.
Při přípravě třešňové bublaniny použijte zásadně vypeckované třešně. Vyzkoušejte náš tip a třešně budete mít odpeckované raz dva.
Recept na třešňový likér je rychlý a skládá se pouze ze tří ingrediencí. Likér báječně chutná třeba k třešňovému koláči jako aperitiv. Láhev třešňového likéru můžete také použít jako dárek.
Třešňový koláč s tvarohem posypaný drobenkou vykouzlíte během chvilky. Spojení šťavnatého ovoce, tvarohu a chutné drobenky si vychutnáte nejlépe jako odpolední moučník ke kávě nebo čaji a garantujeme vám, že nezbyde ani kousek.
Zdroj: Kupi, ČT Edu