Vynikající spojení kávy a dezertu: Ochutnejte pravou italskou crema di caffè

2 sklenice s dezertem crema di caffè RomanaMart / Shutterstock.com

Neumíte si představit šálek kávy bez sladkého dezertu? A co takhle udělat dezert přímo z kávy? Italové mu říkají crema di caffè a najdete ho v každé italské kavárně. Jde o lahodnou kombinaci silného espressa a šlehačky. Vše stačí jen vyšlehat dohromady. Zkuste změnu a připravte si s námi místo klasické kávy tento báječný kávový krém!

Přečtěte si také

Na večeři i svačinku do práce: Domácí kuřecí sendvič s rajčaty a dresinkem strčí ten z lahůdek do kapsy

Kávový dezert z Itálie

Italové umí i z jednoduchých věcí udělat luxus. Ať už jde o těstoviny s různými omáčkami nebo nejrůznější variace pizzy, na kterou jim stačí jen pár surovin.

Také z kávy si umí v Itálii udělat luxusní zážitek. Jejich jednoduchý kávový dezert vám vyrazí dech. Potřebujete na něj jen 3 ingredience, přičemž tou nejdůležitější je silné espresso. Pokud rádi mlsáte a chcete doslova spojit dezert s kávou, crema di caffè musíte ochutnat. Stačí prošlehat všechny ingredience, dát na chvíli vychladit a máte hotovo.

Hotový kávový krém má hustou konzistenci, tak se nelekejte ⁠⁠⁠⁠⁠⁠– budete na něj potřebovat lžičku. Pro ozvláštnění můžete také k dezertu přidat lahodnou zmrzlinu, čokoládový sirup nebo kapku kvalitního likéru. A pokud chcete mít crema di caffè jako z italské kavárny, ozdobte ho před servírováním hoblinkami čokolády. Dobrou chuť!

Kávový likér
Čas přípravy: 40 min Obtížnost: Snadný

Kávový likér

Vyrobte si doma kávový likér, který chutná naprosto božsky. Připravený jej budete mít dříve, než byste čekali, bude vám stačit ochucené kondenzované mléko, kvalitní káva a rum, případně trochu mléka. A výborně se hodí jako dárek pro vaše blízké, pokud jej tedy nevypijete dřív sami.

Kávový likér
Ledová káva Espresso tonic
Čas přípravy: 5 min Obtížnost: Snadný

Ledová káva Espresso tonic

Že vám spojení kávy a tonicu příliš nevoní? Jen to vyzkoušejte a poté hodnoťte. Pokud máte rádi ledové nápoje s kávou, může se Espresso tonic snadno stát vaším oblíbencem. Tato kombinace se stala letním hitem mnoha kaváren, příprava je velmi jednoduchá, pojďte ji tedy s námi zkusit.

Ledová káva Espresso tonic
Espresso orange
Čas přípravy: 5 min Obtížnost: Snadný

Espresso orange

Espresso orange je osvěžující ledový nápoj, který je kombinací intenzivního espressa s osvěžující chutí pomerančového džusu. Výsledkem je pak skvělá chuť s jemnou hořkostí a pomerančovými tóny. Espresso orange je správnou volbou pro milovníky ledových nápojů s kávou.

Espresso orange

Recept na crema di caffè

Ingredience na 2 porce:

  • 80 ml silné kávy (může být i instantní)
  • 2–4 čajové lžičky moučkového cukru
  • 200 ml smetany ke šlehání

Postup:

  • Uvařte si silnou kávu, dejte do ní množství cukru podle chuti a nechte vychladit.
  • V míse vyšlehejte studenou smetanu určenou ke šlehání. Během šlehání pomalu přilévejte studenou kávu a šlehejte, dokud šlehačka nezhoustne.
  • Mísu s vyšlehanou šlehačkou přikryjte plastovou folií a dejte na hodinu do lednice. Před podáváním jemně promíchejte a podávejte v menších skleničkách. Ozdobte kakaem, strouhanou čokoládou nebo šlehačkou.

Zdroj: Kupi