Přemýšlíte už o tom, co vařit o příštím víkendu? Minule jsme se zaměřili na tradiční českou kuchyni, tentokrát to bude větší exotika – uděláme si víkend ve stylu asijské kuchyně. Vybrali jsme pro vás recepty na nejznámější a nejoblíbenější jídla. Věříme, že si mezi nimi najdete svého favorita. My už máme vybráno. Tak pojďme na to!
Tom Yum je pikantnější polévka s nakyslou chutí, která se přesně hodí k této roční době.
Základem této perly asijské kuchyně je vývar, do kterého se přidávají krevety, houby a různé bylinky, především čerstvý koriandr.
Pokud rádi zkoušíte nové, nevšední chutě, polévka Tom Yum je pro vás přesně to pravé! Neváhejte a připravte si ji.
Thajská polévka Tom Yum patří mezi pikantnější kyselé polévky. Jde o kombinaci vývaru s krevetami, houbami a řadou nejrůznějších bylinek. Jestliže rádi zkoušíte nové, nevšední chutě, bude tato polévka pro vás to pravé.
Z těchto ingrediencí vykouzlí asijská kuchyně nejrůznější jídla. Pak je stačí jen správně okořenit, případně přidat omáčku, a festival chutí může začít! Zkuste si doma udělat smažené jarní závitky. Tohle legendární jídlo je oblíbené po celém světe. Jsou velmi jednoduché na přípravu a opravdu je zvládne připravit každý. Máme pro vás jeden tip – rýžový papír namočte do piva, závitky budou perfektně křupavé.
Klasikou asijské kuchyně jsou také nudle na nejrůznější způsoby. My jsme pro vás vybrali recept na ty nejoblíbenější – thajské rýžové nudle Pad Thai.
Thajské rýžové nudle Pad Thai patří mezi nejoblíbenější jídla asijské kuchyně. Rýžové nudle s kuřecími kousky a spoustou zeleniny společně s nasekanými arašídy a chilli papričkami chutnají totiž naprosto skvěle. Příprava se může zdát trochu náročnější, s naším receptem to však zvládnete hravě.
Pro jarní závitky už nemusíte běžet do asijského bistra. Hravě si je vyrobíte i doma. Stačí mít po ruce všechny suroviny. Balení závitků se vůbec nemusíte bát – s rýžovým papírem se snadno pracuje. Přejeme pěkně křupavou dobrou chuť!
Nemůžeme vynechat ani recept na kuřecí kung pao! Tohle oblíbené asijské jídlo vzniklo v Číně, v provincii Sečuán. Pokud jste ho už někdy ochutnali v asijském bistru, určitě víte, že je to naprostá pecka. A navíc je to i rychlovka – kung pao připravíte do 40 minut!
Náš výčet receptů zakončíme indickým butter chicken, které je oblíbené po celém světě. Kdo by odolal šťavnatým kouskům kuřete v lahodně jemné, rajčatové omáčce?
Kuřecí Kung pao patří mezi nejoblíbenější pokrmy asijské kuchyně, konkrétně pochází z čínské provincie Sečuán. Skládá se z kuřecích kostek, sečuánského pepře, pražených arašídů, sušených chilli papriček a jarní cibulky. Připravte si tento recept na skvělý oběd nebo večeři s nádechem exotiky.
Indické butter chicken, neboli máslové kuře, patří k nejoblíbenějším jídlům na světě. Indická kuchyně je sama o sobě velmi oblíbená, jelikož nabízí spoustu variací nejrůznějších pokrmů z kuřecího masa v kombinaci s omáčkami. Máme pro vás recept od slavného šéfkuchaře Gordona Ramsayho, podle kterého si tento skvělý pokrm zvládnete uvařit i sami doma.
I tady zůstaneme v Asii. Už jste někdy ochutnali mochi koláčky? Je to tradiční japonský dezert z lepkavé rýžové mouky, který se plní sladkými náplněmi. Mají nevšední chuť i konzistenci, ale nám moc chutnají. Recept na ně najdete zde.
Zdroj: Kupi