Nažhavte grily! 5 tipů na víkendové grilování

Maso a zelenina na grilu Alexander Raths / Shutterstock.com

Jaro je tady a počasí slibuje příjemné teploty. A to je ideální čas na první jarní grilovačku! Oprašte gril, skočte do obchodu pro uhlí a samozřejmě pro maso! Nevíte, co ugrilovat? Inspirujte se našimi 5 tipy na víkendové grilování. A užívejte sluníčka, zima je pryč.

Přečtěte si také

Dokonalé butter chicken jako z indické restaurace? Udělejte ho podle Gordona Ramsayho

Něco pro milovníky masa

Většina z nás má grilování spojené hlavně s masem. Nemohli jsme proto jinak a na gril jsme vybrali 3 nejčastější druhy masa – kuřecí, vepřové i hovězí. Gurmáni si pochutnají na výborném rump steaku. Pro všechny, kteří rádi obírají maso z kostí, tu máme výtečná kuřecí křidélka. A grilovaná vepřová krkovička, tak to je prostě největší klasika. Co si vyberete?

Grilovaný rump steak
Čas přípravy: 20 min Obtížnost: Střední

Grilovaný rump steak

Grlovaný rump steak z květové špičky je naprostá delikatesa. Jedná se o druh hovězího zadního masa, které vyniká jemnou svalovinou, je libové a naprosto perfektně se proto hodí na gril. Navíc je jeho příprava velmi rychlá a snadná.

Grilovaný rump steak
Grilovaná vepřová krkovice bez kosti
Čas přípravy: 20 min Obtížnost: Snadný

Grilovaná vepřová krkovice bez kosti

Grilovaná vepřová krkovice je velmi jednoduché a oblíbené jídlo, které si zaručeně zamilujete. Její příprava je navíc snadná a rychlá, ideální tedy jako letní oběd nebo večeře.

Grilovaná vepřová krkovice bez kosti
Kuřecí křidélka na grilu
Čas přípravy: 40 min Obtížnost: Snadný

Kuřecí křidélka na grilu

Připravte si s námi šťavnatá kuřecí křidélka na grilu s lehce pikantní rajčatovou salsou, která vás jistě překvapí svou vyladěnou chutí, na kterou budete s přáteli ještě dlouho vzpomínat. Příprava je velmi rychlá, jednoduchá a potřebné suroviny nakoupíte za pár korun.

Kuřecí křidélka na grilu

Jde to i bez masa

Grilované sýry a zelenina jsou v posledních letech velmi populární. Kromě tradičního hermelínu můžete dát na gril i oblíbený sýr halloumi. My ho máme rádi s cibulkovou marmeládou a salátem z rukoly.

Určitě neuděláte chybu ani s grilovanými plněnými žampiony. My do nádivky rádi dáváme i čerstvý sýr. Žampiony si můžete dát jako přílohu k masu, ale výborně chutnají i jen tak s čerstvým křupavým salátem.

Grilované plněné žampiony
Čas přípravy: 40 min Obtížnost: Snadný

Grilované plněné žampiony

Grilované plněné žampiony, podávané na čerstvém křupavém salátku, jsou výtečný recept, na kterém si zaručeně pochutnáte. Příprava je rychlá a jednoduchá, oběd nebo večeři tedy budete mít hotové během chvilky.

Grilované plněné žampiony
Grilovaný sýr halloumi
Čas přípravy: 40 min Obtížnost: Snadný

Grilovaný sýr halloumi

Grilovaný sýr halloumi s marinovanou rukolou a cibulovou marinádou si zajisté zamilujete. Na přípravu není vůbec náročný, hravě si jej tedy zvládne připravit každý. Jeho chuť je příjemně jemná a perfektně se doplňuje s cibulovou marmeládou.

Grilovaný sýr halloumi

Tip na závěr

I hypermarkety vycítily začátek grilovací sezony a v jejich nabídkách už najdete i speciality na gril. Pokud jsme se vám úplně netrefili do vkusu, mrkněte do letáků hypermarketů.

Zdroj: Kupi.cz