Jaro je tady a počasí slibuje příjemné teploty. A to je ideální čas na první jarní grilovačku! Oprašte gril, skočte do obchodu pro uhlí a samozřejmě pro maso! Nevíte, co ugrilovat? Inspirujte se našimi 5 tipy na víkendové grilování. A užívejte sluníčka, zima je pryč.
Většina z nás má grilování spojené hlavně s masem. Nemohli jsme proto jinak a na gril jsme vybrali 3 nejčastější druhy masa – kuřecí, vepřové i hovězí. Gurmáni si pochutnají na výborném rump steaku. Pro všechny, kteří rádi obírají maso z kostí, tu máme výtečná kuřecí křidélka. A grilovaná vepřová krkovička, tak to je prostě největší klasika. Co si vyberete?
Grlovaný rump steak z květové špičky je naprostá delikatesa. Jedná se o druh hovězího zadního masa, které vyniká jemnou svalovinou, je libové a naprosto perfektně se proto hodí na gril. Navíc je jeho příprava velmi rychlá a snadná.
Grilovaná vepřová krkovice je velmi jednoduché a oblíbené jídlo, které si zaručeně zamilujete. Její příprava je navíc snadná a rychlá, ideální tedy jako letní oběd nebo večeře.
Připravte si s námi šťavnatá kuřecí křidélka na grilu s lehce pikantní rajčatovou salsou, která vás jistě překvapí svou vyladěnou chutí, na kterou budete s přáteli ještě dlouho vzpomínat. Příprava je velmi rychlá, jednoduchá a potřebné suroviny nakoupíte za pár korun.
Grilované sýry a zelenina jsou v posledních letech velmi populární. Kromě tradičního hermelínu můžete dát na gril i oblíbený sýr halloumi. My ho máme rádi s cibulkovou marmeládou a salátem z rukoly.
Určitě neuděláte chybu ani s grilovanými plněnými žampiony. My do nádivky rádi dáváme i čerstvý sýr. Žampiony si můžete dát jako přílohu k masu, ale výborně chutnají i jen tak s čerstvým křupavým salátem.
I hypermarkety vycítily začátek grilovací sezony a v jejich nabídkách už najdete i speciality na gril. Pokud jsme se vám úplně netrefili do vkusu, mrkněte do letáků hypermarketů.
Zdroj: Kupi.cz