Milujete k snídani krásně nadýchané vafle nebo dokřupava opečené francouzské tousty? A co takhle obě lahůdky spojit v jednu ultimátní sladkou bombu, která vám zlepší každé slavnostní i pomalé víkendové ráno? Inspirujte se našimi dvěma recepty na francouzské toustové vafle i několika tipy na jejich dochucení a ozdobení.
Ať už se níže pustíte do receptu na francouzské vafle udělané z toustového chleba, nebo z čerstvých vaflí, budete k přípravě potřebovat vaflovač. Klasické hranaté pro pečení 2–4 kousků se většinou pohybují cenově do tisícovky, levnější modely vás ale nebudou stát více než pár stovek. O něco dražší jsou potom kombinované sendvičovače s výměnnými plotýnkami, mezi nimiž bývají právě i ty k přípravě vaflí.
Tyto pomocníky od nejrůznějších značek (Catler, Sencor nebo Sage) koupíte v elektro prodejnách, ale také na Alze nebo v řetězcích, které nabízí dobrý poměr mezi kvalitou a cenou spotřebičů (mrkněte například do nabídky Lidlu, Kauflandu, Tesca či hypermarketů Albert).
Kupte se slevou Vafle Penny.
Na 4 plátky toustového chleba (ideálně „brioškového” typu) budete potřebovat:
Tip: Těstíčko z mléka, vajec a cukru můžete libovolně dochucovat. Pro čokoládové tousty přidejte holandské kakao, pro svěží chuť strouhanou citronovou kůru a pro hravou barvu zase prášek z lyofilizovaného ovoce. Celou škálu příchutí pak mohou dodat i různé ochucující fitness kapky bez cukru.
Postup:
Stejným způsobem si ve vaflovači můžete připravit francouzské tousty i ze zbytků vánočky či mazance. Případně povyšte celý recept ještě o třídu výše a připravte si domácí vafle, které potom obalíte v ochuceném těstíčku a na pánvi opečte k dokonalosti.
Na cca 6 kousků vaflí budete potřebovat:
Postup: