Ještě lepší než ty slovenské? Videorecept na dýňové halušky s křupavou slaninkou

Jídlo, které je netradiční, bude hotové během pár minut a pochutná si na něm celá rodina? Ano, přesně takové jsou dýňové halušky (klidně můžete improvizovat a místo halušek si vytvarovat noky). Tu báječnou chuť dýně ve spojení s nakyslou smetanou a opečenou slaninou s cibulkou prostě musíte vyzkoušet!

Přečtěte si také

Máslo, sádlo vs. Hera: Který tuk je nejlepší na cukroví, aby bylo krásně křehké a vláčné?

Do jakých jídel se hodí dýně?

Dýni možná už znáte z klasiky jako je dýňová polévka, ale věřte, že vynikne i v dalších slaných dobrotách. Co třeba rizoto, křupavé placičky, lahodná omáčka nebo voňavé hranolky? A pokud dostanete chuť na sladké, i tehdy je dýně skvělou volbou. Vytvořte si nadýchané lívance, vláčný cheesecake nebo voňavý dýňový chlebíček.

Sladký dýňový chlebíček
Čas přípravy: 1 hod 30 min Obtížnost: Snadný

Sladký dýňový chlebíček

Sladký dýňový chlebíček je úžasně nadýchaný, jemný a jeho vůně vám nádherně provoní celou kuchyni. Příprava je velmi jednoduchá, vhodná i pro naprosté začátečníky. Jsme přesvědčeni o tom, že si tento zdravý chlebíček zamilujete.

Sladký dýňový chlebíček
Základní dýňové pyré
Čas přípravy: 20 min Obtížnost: Snadný

Základní dýňové pyré

Dýňové pyré tvoří základ mnoha receptů, můžete jej použít do palačinek, bramborovo-dýňové kaše, dýňového koláče, na přípravu dýňového latté a dalších. Podle našeho receptu připravíte jednoduché a rychlé pyré, které můžete ihned využít nebo jej nechat na později.

Základní dýňové pyré

Jak si dýňové halušky připravit?

Ingredience

  • dýně Hokkaidó (malá)
  • polohrubá mouka na zahuštění
  • vejce
  • 1 zakysaná smetana
  • česnek dle chuti
  • pažitka na ozdobení
  • 100 g anglické slaniny
  • sůl a pepř na dochucení
Talíř s dýňovými halušky se slaninou a smetanou Kupi.cz

Postup

  1. Dýni si rozkrojte napůl, nakrájejte na měsíčky, vydlabejte a odkrojte její slupku. Vzniklé kusy nastrouhejte na struhadle najemno.
  2. K nastrouhané dýni přidejte vajíčko, hrnek vody, 300 g mouky a důkladně promíchejte.
  3. Dýňovou směs protlačte přes formu na halušky či noky do vařící vody. Jakmile kousky vyplavou na hladinu, vyjměte je na talíř.
  4. Servírujte se zakysanou smetanou, jemně opečenou slaninou a pažitkou.

Zdroj: Kupi