Jak co nejlépe chránit vlasy proti sluníčku, chlóru nebo mořské soli?

Žena v plavkách u moře se drží za vlasy a ždímá je Antonio Guillem / Shutterstock.com

Hurá, léto je tady! Sluníčko, pláže a osvěžující koupání lákají k dovolené snů. Ale pozor, i týdenní odpočinek může vašim vlasům pořádně ublížit. Nečekejte a začněte s ochranou kadeří hned teď. Speciální vlasová kosmetika je pro tyto účely jako stvořená. Prozradíme vám, co si nesmíte zapomenout přibalit do kabelky nebo kufru, abyste si užili dovolenou naplno a bez starostí o vaše vlasy!

Přečtěte si také

Snídaně jako z francouzské pekárny jen ze 2 surovin: Nadýchané pletence vás dostanou svou jednoduchostí

Hydratace je klíčová

Slunce nám vlasy (a nejen ty) vysuší během chvíle, proto je základem hydratace. A když píšeme hydratace, tak máme na mysli tu vnitřní. Pitný režim je důležitý v průběhu celého roku, ale zvláště během letních měsíců je klíčový. Vypít 2 litry vody většinou nestačí, a proto je třeba příjem navýšit. Pokud málo pijete, vaše vlasy i pleť to ihned poznají. Takže mějte po ruce celý den vodu nebo ovocné či bylinkové čaje.

Pokrývka hlavy není jen doplňkem

Pořiďte si slušivý klobouk, stylovou kšiltovku nebo klobouček (zas přišly do módy). Nedoplní vám jen outfit, ale také ochrání vlasy před neúprosným sluníčkem. Zapomeňte na potápění jak v moři, tak v bazénu. Mořská sůl i chlór jsou pro vlasy zkáza.

Žena si aplikuje sérum do mokrých vlasů triocean / Shutterstock.com

Kosmetické přípravky

Vlasových produktů proti slunci, soli nebo chlóru je na trhu celá řada. Na letní měsíce je zapotřebí koupit celou sadu přípravků, které naše vlasy ochrání. Základem je šampon a kondicionér pro namáhané vlasy s hydratačním účinkem. Dále vám nesmí po ruce chybět hydratační sprej nebo olej s UV filtry, jež vlasům poskytnou bariéru a nevysuší je.

Poslední fází je nanesení regenerační masky, kterou aplikujte večer, a to minimálně 3x týdně. Použít můžete také olivový nebo kokosový olej, jenž necháte působit celou noc, a dopřejete vlasům pořádnou regeneraci.

  • Tip: Pokud jsou vaše vlasy po pobytu na sluníčku a ve slané vodě vysušené a na dotek hrubé, opláchněte je jen důkladně studenou sladkou vodou. Neumývejte je šamponem – ten je totiž ještě více vysuší. Aplikujte hydratační či regenerační masku nebo leave-in kondicionér a nešetřete s ním.

Doplňky do vlasů bez kovu

Při výběru vlasových doplňků na léto dbejte na to, aby neobsahovaly kovové části. Ty se totiž mohou na slunci rozpálit a způsobit tak poškození vašich vlasů. Ideální volbou jsou spirálové gumičky bez kovových komponentů. Jsou pružné, perfektně drží účes a zároveň jsou šetrné k vlasům. S těmito praktickými pomocníky můžete vyrazit na pláž nebo k bazénu bez obav, že vaše vlasy utrpí újmu.

Kde produkty zakoupit?

V každé drogerii najdete velký výběr produktů v různých cenových relacích. Pokud byste raději opravdu účinný a osvědčený přípravek, zamiřte do kadeřnictví a vyberte si podle referencí profesionálů. Produkty budou ve vyšší cenové kategorii, ale určitě nebudete zklamaní a vaše vlasy vám poděkují. Další cestou nákupu jsou e-shopy, jež těchto produktů nabízejí velké množství a doporučení od zákazníků vám výběr zjednoduší.

Zdroj: Kupi