Chřestová sezóna je v plném proudu a regály supermarketů se začínají plnit nabídkou této nezvyklé lahůdky. Co z ní ale připravit? Máme za to, že receptů na dobroty z listového těsta není nikdy dost. Připravte si proto podle našeho videoreceptu chřestové taštičky, které zvládne i úplný začátečník. Voní po tymiánu a báječně chutnají. Vyzkoušejte sami!
Chřestové taštičky – recept
Na 4 porce budete potřebovat:
- 1 svazek zeleného chřestu
- 15 ml olivového oleje
- sůl a pepř
- 1 balení rozváleného listového těsta
- 250 g tvrdého sýra
- 1 vejce
- 50 ml medu
- 30 g másla
- hrst čerstvého tymiánu
Těstoviny s chřestem a petrželkou
Těstoviny s chřestem, petrželkou, se sterilovanými artyčoky a sušenými i čerstvými rajčátky vás zaručeně ohromí. Díky pečlivě zvoleným surovinám vznikne nevšední oběd nebo večeře, přičemž příprava vám zabere jen pár chvilek.
Těstoviny s chřestem a petrželkou
Zelený chřest s citronovou omáčkou
Zelený chřest s citronovou omáčkou báječně vypadá a ještě lépe chutná. Tato jarní nízkokalorická zelenina je plná draslíku, vápníku, hořčíku a dalších vitamínů. Podávejte ideálně s brambory a můžete dochutit také nahrubo nakrájenými vlašskými ořechy osmaženými na másle dozlatova.
Zelený chřest s citronovou omáčkou
Postup:
- Očištěný chřest podélně rozpulte, promíchejte s olivovým olejem, osolte a opepřete.
- Těsto rozložte a rozkrojte na 8 dílů. Na každý z nich rovnoměrně rozdělte sýr a pak úhlopříčně položte ochucený chřest. Zabalte protilehlé cípy těsta do tvaru taštičky a pomažte rozšlehaným vejcem.
- Taštičky přendejte na plech vyložený pečicím papírem a pečte v troubě předehřáté na 200 °C 20 minut dozlatova.
- Mezitím si připravte medovo-tymiánovou omáčku – v rendlíku smíchejte med, rozpuštěné máslo, tymián a zahřejte.
- Vyndejte taštičky z trouby a ještě teplé je omáčkou potřete. Nechte si chutnat!
Zdroj: Kupi