Reklama

Vyzkoušejte něco nového, třeba indickou polévku

Indická kuchyně je chutná a červená čočka zdravá. Užijte si obojí v polévce, která vás zanese do míst, co voní směsí koření.

Přečtěte si také

Bizár letošních Velikonoc? Do kytic ve váze se přidávají mrkve nebo petržele. Má to nějaký význam?

Suroviny

  • 250 g červené čočky
  • 2 brambory
  • 2 mrkve
  • 1 řapíkatý celer
  • 1 červená cibule
  • 50 g zázvoru
  • čerstvý koriandr
  • 6 stroužků česneku
  • 1,5 l zeleninového vývaru
  • 150 g rajčatového pyré
  • 1 lžíce kari
  • sůl a pepř
Indická polévka voní kořením. Kupi.cz

Postup přípravy

  1. Na oleji osmahneme cibulku.
  2. Přidáme nastrouhaný česnek a zázvor.
  3. Ochutíme kari kořením.
  4. Vmícháme rajčatové pyré a vsypeme zeleninu na kostičky.
  5. Zalijeme vývarem a vaříme do změknutí zeleniny.
  6. Osolíme a opepříme.
  7. Přidáme červenou čočku.
  8. Vsypeme čerstvý koriandr.

Dobrou chuť!

Reklama
Reklama