Chcete si pochutnat na domácí pizze, ale chybí vám droždí, nebo nemáte čas čekat, až těsto vykyne? Vyzkoušejte náš jednoduchý recept na nekynutou pizzu bez droždí! Těsto je hotové během chvilky a ihned může do trouby. Navíc pro vás máme 3 tipy na přípravu základní omáčky i 18 způsobů, jak domácí pizzu ozdobit – tradičními, oblíbenými náplněmi i netradičními kombinacemi, které jednoduše musíte vyzkoušet.
Nejprve smíchejte zvlášť sypké suroviny, zvlášť tekuté a oboje poté postupně zapracujte dohromady.
Vzniklé těsto vyválejte na pomoučněné lince. Mouky je potřeba dávat poměrně dost, aby se těsto nelepilo, případně přidejte více mouky přímo do těsta. Nekynuté těsto na pizzu by mělo být krásně tenké, abyste si neupekli slanou buchtu, která by s tímto typem těsta nechutnala dobře.
Na plechu s pečicím papírem těsto ještě rozprostřete a rozmačkejte do stran rukama. Aby se vám s ním lépe pracovalo, ruce si můžete namočit do studené vody nebo trochy oleje.
Na těsto naneste základ a náplň podle chuti. Pečte v předem vyhřáté troubě na 220 °C asi 15–20 minut (podle tloušťky těsta a náplně), dokud nebudou okraje krásně zlatavé a těsto propečené.
Důvodem, proč je pizza tak oblíbeným jídlem, je nespočet možností, jak ji ozdobit a ochutit. Inspirujte se například našimi tipy na osvědčené náplně i netradiční kombinace, které dají vaší pizze zcela nový, gurmánský rozměr.
Máme pro vás také 3 recepty na základní pizzovou omáčku – protože kečup na dobrou pizzu nepatří. U většiny náplní platí, že chutnají skvěle jak s rajčatovým, tak smetanovým základem a je zcela na vás, jaké kombinace zvolíte a ochutnáte.
Na konec pro vás máme ještě jednu malou radu: pokud vsadíte na kvalitní suroviny, jejichž chuť si budete chtít opravdu vychutnat, pak určitě platí pravidlo, že méně je někdy více a není například nutné pizzu zasypávat hromadou sýru.
Zajímavou chuť dodají i čerstvé bylinky nebo salátové mixy (rukola, špenát, polníček, řeřicha apod.), kterými pizzu na závěr posypete a chuť zvolených ingrediencí vždy pozvedne pár kapek citronové šťávy. Zkrátka, nebojte se experimentovat a objevovat nové zajímavé kombinace!