Připravit chutný mrkvový krém se může zdát jako poměrně snadný úkol. Jenže opak je pravdou. Ten nejlepší totiž připravíte jedině tak, že mrkev nejprve upečete. Pak už jen správně ochutíte a skvělá polévka je na světě.
Krém z pečené mrkve
Suroviny
- 1 kg mrkve
- cibule
- zeleninový vývar
- 250 ml olivového oleje
- máslo
- 30% smetana
- sůl a pepř
- zázvor
- koriandr
- chilli
Postup přípravy
- Mrkev nakrájíme na menší kousky.
- Nakrájíme cibuli a zázvor.
- Na plech s pečicím papírem vyskládáme mrkev, zakapeme olivovým olejem a dáme péct na 30 minut při 180 °C.
- Na pánvi rozehřejeme máslo a osmažíme na něm cibulku. Když zezlátne, přidáme mrkev a zázvor.
- Zalijeme vývarem. Osolíme a opepříme a přidáme smetanu.
- Povaříme a rozmixujeme.
- Na závěr ozdobíme koriandrem a chilli papričkou.
Kupi
Přejeme dobrou chuť!