Hovězí, slepičí nebo kuřecí? Ať už si vyberete jakýkoli poctivý vývar, máme pro vás pár nápadů, jak jej podávat. Vyzkoušejte vydatný obložený vývar na dva způsoby, pochutná si celá rodina! Máme pro vás návod, jak z vývaru vykouzlit hutnou a lahodnou polévku.
Kvalitní vývar je základ: recept jistě znáte. Klíčem jsou pečené kosti a pomalé tažení namísto rychlého vaření. Jak ale vývar podávat, pokud vás klasika s nudlemi a zeleninou poněkud nudí?
Váš oblíbený vývar můžete jednoduše obložit – obložený vývar totiž není nic jiného, než lahodná tekutina se vším, co máte rádi. Jak na něj? Potřebujete například:
Zeleninu povařte ve vývaru a nakrájejte na jemné nudličky. Připravte si trhané maso z polévky, vařenou zeleninu a zalijte je horkým vývarem. Vejce vařte 7 minut tak, aby žloutek zůstal polotekutý, poté jej překrojte napůl a vložte do polévky. Přidejte nakrájené avokádo, nakládané ingredience, jarní cibulku a skleněné nudle, pokud chcete. Zakápněte sójovou omáčkou a pochutnejte si.
Variace vývaru s restovanou kořenovou zeleninou a vaječnou omeletou se sýrem chutná zejména ve spojení s kuřecím a slepičím vývarem. Příprava je přitom jednoduchá a výsledek předčí vaše očekávání. Připravte si:
Na rozpálenou pánev přidejte kousek másla a opražte nadrobno nakrájenou, předvařenou kořenovou zeleninu. V míse rozšlehejte vejce se špetkou solí a pepře. Přimíchejte strouhaný sýr a směsí zalijte zeleninu. Zlehka promíchejte, aby se sýr rozpustil a vejce se nevysušila. Nadýchanou směs můžete přesunout na talíř a zalít vývarem. Dobrou chuť!
Tip: Vývar z pomalého hrnce pro opravdové fajnšmekry? Z tohoto pomocníka si zamilujete i další pochoutky. Trik spočívá v pozvolném vaření: stačí vložit ingredience a užít si chvilku pro sebe. Pomalý hrnec v akci hledejte v letácích Okay, Datart, Electro World či Planeo Elektro na Kupi.