Polenta. U nás ne až tak známá ingredience, kterou by ovšem rozhodně byla škoda přehlédnout. Tato kukuřičná krupice se dá připravit na nejrůznější způsoby – své uplatnění nachází v mnoha receptech, které potěší nadšené kuchaře, milovníky zdravého vaření i jedlíky z celé rodiny. A co vy, dáte si ji radši nasladko, nebo naslano?
Kukuřičnou kaši si můžete připravit v mnoha obměnách. Možná vás to překvapí, ale můžete s ní nahradit i kaši bramborovou – a výsledek opravdu stojí za to! Klíčem k úspěchu je správná příprava. Pojďte se s námi podívat, jak postupovat a co vše se dá z polenty uchystat.
Klasická polenta se vaří zhruba hodinu, vy si však můžete koupit instantní variaci pokrmu a během pár minut bude kaše hotová. V ideálním případě by měla mít hedvábně krémovou konzistenci – neměla by mít hrudky, ale ani by neměla být příliš tekutá. Je tedy důležité dbát na vhodný poměr vody a polenty.
Kupte se slevou Máslo.
Polentová kaše snadno nahradí tu bramborovou, ale také dýňovou, batátovou, květákovou či leckterou další. Výborně chutná k masům se šťávou. Tak s čím si ji dáte vy?
Jablkové pyré z polenty? Chutná svačina pro malé i velké. Příprava vás zaujme svou jednoduchostí, výsledná sladká kaše pak svou chutí. Stačí, když budete mít při ruce 50 g instantní polenty a 200 až 250 ml jablečného džusu.
A ještě jedna příloha, která tentokrát hravě nahradí tradiční hranolky. Máte-li chuť na změnu, připravte si hranolky polentové.
Tip: Polentové hranolky chutnají skvěle s jemným kečupem.