Cornflakes neboli kukuřičné lupínky si lidé spojují pouze s jogurtem nebo mlékem pro zpestření běžné snídaně. Někteří je milují, jiní je nemohou vystát, někdo si rád pochutná na smyslném křupnutí a jiný si je nechá raději chvilku rozmočit v mléce. Kukuřičné lupínky se ale dají vychutnávat i jinými způsoby. Pojďte se podívat, co vše z nich můžete vykouzlit i doma.
Cornflakes nemusíte servírovat pouze v jogurtu nebo mléce. Vyzkoušejte například husté, 100% ovocné džusy s dužinou se lžící zakysané smetany, případně ochucený kefír. Doplňte si misku čerstvým ovocem a zakápněte například javorovým sirupem.
A výborně se hodí také jako doplnění domácí granoly. Přidejte k ní ⅓ kukuřičných lupínků, směs promíchejte a pak už si jen vychutnejte svou granolu podle chuti.
Už jste zkusili místo brambůrků nebo oříšků mlsat jen tak cornflakes z misky? Lupínky si můžete dopřát buď samotné, anebo například i polité čokoládou – nejprve ji rozehřejte, poté s ní cornflakes pokapejte a nechte dobře ztuhnout. Tak či tak získáte dokonalou pochoutku, která se dobře hodí třeba ke sledování filmů.
Tip: Pro slanou variantu si lupínky zasypejte oblíbeným kořením s trochou soli. Takové kari či uzená paprika vás neuvěřitelně překvapí – a dost možná v chuti porazí i vaše dříve oblíbené bramborové chipsy.
Kupte se slevou Lupínky kukuřičné Emco.
Klasický řízek známe všichni, řízek typu stripsy v kukuřičných lupíncích však dost možná někoho překvapí. Cornflakes totiž můžete použít i při obalování v trojobalu místo klasické strouhanky. Maso osolíte, obalíte v mouce a vajíčku a nakonec v najemno nadrcených kukuřičných lupíncích. Poté osmažíte po obou stranách na oleji a necháte okapat na papírovém ubrousku.
Pokud jste ovšem řízkový labužník nebo preferujete zajímavé recepty, doporučujeme si kuřecí (či vepřové nebo krůtí) řízečky nakrájené na menší části dopředu naložit ve směsi z majonézy a pikantního koření (paprika, česnek, sůl a pepř).
Na 200 g této majonézy použijte 2 lžičky koření. Maso v ní nechte ze všech stran naložené 24 hodin v lednici a až poté jej obalte v namletých kukuřičných lupíncích. A pak stačí opět jen osmažit na oleji, nechat okapat… a jiné „komerční stripsy“ už ani nebudete nikdy chtít vzít do pusy!
Kukuřičné lupínky můžete také využít třeba na ozdobení zmrzlinových pohárů, pudinkových misek nebo do vrstvených jogurtů. Doporučujeme je přidat těsně před servírováním, aby nenavlhly a zachovaly si svou křupavost.
A pokud vám doma schází mouka pro zahuštění polévky nebo vám došly těstoviny, nezoufejte. Jemně nadrcené kukuřičné lupínky můžete využít k zahuštění polévek a omáček. A když je nebudete drtit úplně najemno, můžete je použít i jako alternativu těstovin do vývaru.
Kupte se slevou Zmrzlina ve vaničce Carte D'or Algida.
Zkuste doma prohledat své zásoby, zda nějaké zapomenuté lupínky nenajdete. Nebo vyrazte nakupovat a vyzkoušejte některý z našich receptů. Cornflakes mají mnohá využití a mnohdy vám mohou i vytrhnout trn z paty, pokud vám dojdou některé podstatné suroviny. Tak neváhejte a pusťte se do experimentů!