Hledáte osvěžující alternativu ke kalorické zmrzlině? Vyzkoušejte hit letošního léta – mražené hroznové víno! Stačí omýt hrozny, zamrazit a vychutnat si ledové osvěžení. Připravili jsme pro vás čtyři tipy, jak si tuto mraženou dobrotu užít naplno. Objevte nový způsob, jak se v horkých dnech zchladit!
Hroznové víno z běžné produkce se chemicky ošetřuje. Nejčastěji se k nám dováží z Itálie, Indie nebo JAR. Pokud si přejete mít hroznové víno 100% organické, musíte se poohlédnout po hroznech z ekologické produkce.
Na mražení se hodí jak bílé, tak fialové hrozny. Nezapomeňte je však před mražením opláchnout. Dejte bobule do cedníku a osušte je papírovou utěrkou. Poté je nechte ještě několik minut oschnout a až pak šup s nimi do mrazáku.
I děti se v horkém létě rády osvěží. Do velkého džbánu udělejte oblíbenou domácí šťávu (bezová, malinová) a zalijte ji sodovkou. Přidejte pár kostek ledu, plátky citronů a mražené hroznové víno. A limonáda je během pár minut hotová.
V horkých letních dnech, kdy je už od rána třicet stupňů, oceníte vychlazenou snídani. V mixéru rozmixujte jeden díl ovoce (jahody, mango, maliny, borůvky) se dvěma díly jogurtu. Dejte směs do misky a ozdobte mraženým hroznovým vínem. Pro podíl sacharidů ve snídani přidejte 3 lžíce granoly.
Kdykoliv vás přepadne chuť na sladké, dejte si pár kuliček hroznového vína. Zchladí vás a určitě po něm nepřiberete. Ve 100 gramech hroznů (menší trs) se nachází jen 74 kcal. Hroznové víno si proto mohou dopřát i všichni ti, kteří žijí zdravě.
Vinný střik je oblíbený letní nápoj zejména u dam. Víno se ředí vychlazenou sodovkou v poměru 1 : 1 a výsledkem je osvěžující alkoholický nápoj, u kterého se nemusíte bát, že by vás z něj druhý den bolela hlava. V tomto případě jednoduše nahraďte sodovku mraženým hroznovým vínem. Do sklenice nalijte 2 dl bílého nebo růžového vína a přidejte zhruba 10 kuliček mražených hroznů.
Zdroj: Kaloricketabulky, Kupi