Inspirujte se naším receptem, který se skvěle hodí pro horké letní dny. Studená melounová polévka s jahodami a bílým vínem je skutečnou delikatesou, kterou připravíte za pár minut a v lednici ji můžete mít pro nečekanou návštěvu v zásobě.
Ingredience
- 1 kg melounové dužiny (bez pecek)
- 250 ml suchého bílého vína
- 80 g krupicového cukru
- 1 limetka
- 250 g jahod
- snítka meduňky nebo máty na ozdobení
Ač je meloun typicky letním ovocem, v obchodech na něj narazíte během celého roku. Tak proč si třeba nepřipomenout v zimě léto právě tímto úžasně jednoduchým, lehkým a skvělým receptem.
Kupte si na vaření to vhodné víno
Postup přípravy
- V hrnci svaříme víno a přidáme cukr. Necháme projít varem a přidáme šťávu z limetky.
- Meloun zbavíme slupky a přidáme k němu jahody. Nakonec do nádoby mixéru nalijeme i svařené víno s cukrem. Podle chuti dosladíme medem a poté vše dohladka rozmixujeme. Vhodný je vysokootáčkový přístroj, který si poradí i s peckami z melounu.
- Hotovou polévku dáme do nádoby, kterou uzavřeme a necháme pár hodin vychladit v lednici.
- Při podávání ozdobíme kouskem melounu, jahodami a snítkou máty.