Připravte si kousek Itálie přímo u vás doma s naším receptem na autentickou italskou bruschettu. Tato oblíbená pochoutka, která v sobě ukrývá chuť slunce, je ideální jako rychlá večeře nebo působivý předkrm pro vaše hosty. Stačí pár kvalitních ingrediencí: čerstvý chléb, olivový olej, rajčata, česnek a bylinky, a můžete začít. Přineste si kus italské kuchyně až domů a užijte si chutě, které si zamilujete!
Pečený chléb zdobený rajčaty, bazalkou a mozzarellou je opravdu vynikající pochoutkou, která si získala srdce gurmánů po celém světě. Popularita sahá až do 15. století, kdy se tomuto pokrmu přezdívalo jídlo chudých, protože farmáři používali většinou starý tvrdší chléb, kterému právě trocha olivového oleje dodávala lepší chuť. Bruschetta se v Itálii stala neodmyslitelnou součástí místní kulinářské tradice a velmi často se objevuje jako lahodný předkrm, avšak není výjimkou, že si na ní místní pochutnávají i jako na bohatou snídani.
Vlastně nic extra, jen si dejte pečlivě záležet na výběru pár ingrediencí, které tvoří tento recept.
Základem jsou dobrá rajčata – vybírejte ideálně masitá, která voní a chutnají tak, jako byste je utrhli na zahradě. Olivový olej používejte výhradně extra panenský, bazalku volte jednoznačně čerstvou a i pečivo vybírejte pěkně čerstvé, křupavé a nadýchané.
Italové nechávají stranou misku s rajčatovou omáčkou a olivový olej, každý si pak postupně odebírá a dochucuje olejem podle chuti.
Zdroj: autorka článku