Máte chuť na nějakou sladkou dobrotu, ale nechce se vám pouštět do pečení v troubě? Naštěstí existuje řada výtečných moučníků, které lze připravit i bez ní. Dáme vám tip na pár originálních receptů, které vás zachrání i v případě časového presu.
Milujete dezerty, ale chcete si udržet figuru? Máme pro vás skvělý recept na lehký dort, se kterým uspokojíte své chutě na sladké a zároveň se nemusíte bát žádného přibírání.
Na korpus budete potřebovat:
Na krém potřebujete:
Postup:
Nejprve zalijte datle horkou vodou a nechte je odpočinout a nasát vodu. Poté je vložte do mixéru s trochou vody, ve které se namáčely, přisypte pomleté vločky, kakao a vše dobře rozmixujte. Vzniknout by mělo husté těsto (pokud se těsto příliš drolí, přilijte ještě trochu vody). Nakonec jej natlačte na dno dortové formy a dejte do lednice vychladnout.
Následně si připravte hustší pudink a nechte jej vychladnout. Poté si dle návodu připravte želatinu a spolu s tvarohem ji přimíchejte k pudinku. Krém rozdělte na polovinu, do jedné části přimíchejte dle chuti strouhaný kokos a do druhé nakrájené jahody (mohou být i rozmixované na pyré).
Kokosovou část krému vlijte na korpus, uhlaďte a vyskládejte kolečka banánu. Poté přidejte vrstvu jahodového krému a opět uhlaďte.
Dort nechte ztuhnout alespoň přes noc v lednici. Ozdobte ho kokosovými plátky a kousky jahod.
Je libo rychlá snídaně z mikrovlnné trouby? Tenhle nadýchaný hrneček z mikrovlnky alias „mug cake“ potěší i ty nejvíce zaneprázdněné lidi. Během dvou minut máte hotovo a než se v mikrovlnce dobrota „upeče“, stihnete si udělat i ranní kávu.
Na jednu porci budete potřebovat:
Postup:
Všechny sypké ingredience dobře promíchejte v misce. Banán rozmačkejte a smíchejte s mlékem, vejcem a přilijte ke zbytku směsi.
Směsí naplňte hrnek vhodný do mikrovlnné trouby a dejte jej do mikrovlnky zhruba na 3 minuty (výkon kolem 700 W). Nakonec vrch ozdobte ovocem a můžete si vychutnat tuto výtečnou rychlovku.
S tímto dortem rozhodně zabodujete. Jelikož se nemusí péct, jeho příprava zabere jen chvilku. A navíc chutná opravdu výtečně.
Na korpus budete potřebovat:
Na krém:
Na malinovou polevu:
Postup:
Sušenky dejte do pytlíku a rozdrťte, případně rozmixujte v mixéru. Poté je v misce řádně smíchejte s rozehřátým kokosovým olejem. Vzniklé těsto natlačte na dno dortové formy (je důležité, aby bylo opravdu dobře umačkané a nesypalo se), dejte do lednice a připravte si krém.
V misce smíchejte tvaroh, mascarpone a krémový sýr. Připravte želatinu dle návodu a potom ji přimíchejte do krému. Hotový krém vylijte na sušenkový korpus, uhlaďte a opět vložte do ledničky.
Maliny vložte do hrnce, případně oslaďte, trochu podlijte vodou a přiveďte k varu. Za občasného promíchání budete mít po pár minutách malinovou omáčku, ke které přisypte balíček želatiny, dobře promíchejte, chvíli povařte, poté odstavte z plotny a nechte vychladnout.
Nakonec malinovou směs vylijte na cheesecake a dejte na několik hodin do ledničky, ideálně přes noc. Ráno budete mít skvělou snídani.
Tip: Pokud máte na cheesecake chuť, ale do jeho přípravy se vám nechce, vyzkoušejte jeho mraženou variantu z obchodu.
Vyzkoušejte výborný lehký nepečený moučník, jehož přípravu klidně můžete přenechat dětem, protože je opravdu snadný. Ideální volba, pokud chcete připravit něco sladkého a zároveň strávit v kuchyni co nejméně času.
Budete potřebovat:
Postup:
V míse smíchejte zakysanou smetanu s tvarohem a případně doslaďte vanilkovým cukrem nebo medem.
Do dno dortové formy (použít můžete i větší plastovou dózu) vyskládejte vedle sebe piškoty, pokryjte je vrstvou krému a stěrkou uhlaďte. Na krém položte ovoce (v případě větších kusů, jako jsou jahody, banán či broskve, pokrájejte ovoce na plátky) a na něj opět vrstvu piškotu a krému. Máte-li vyšší formu, můžete suroviny dále vrstvit. Dort končí vrstvou krému, kterou můžete buďto posypat kakaem nebo na ni vyskládat zbytek ovoce.
Hotový dort nechce pár hodin odpočinout v ledničce, aby piškoty krásně změkly.