Milujete letní grilování, ale nebaví vás neustále vymýšlet nové a nové recepty? Vyzkoušejte naše neotřelé nápady na chutné grilované přílohy nejen k masu, na kterých si pochutnáte s rodinou či přáteli. Dejte si paprikové lodičky, hříšně dobrý grilovaný květák nebo batáty.
Recept na paprikové lodičky
Představte si lahodné spojení grilované papriky a sladké kukuřice. Už se vám sbíhají sliny? Tak to je pro vás tato příloha to pravé, čím oslníte hosty na nejbližší grilovačce! Jednoduchý recept už čeká na přípravu.
Potřebujete:
- 3 papriky
- 1 balení mražené kukuřice
- špetku chilli
- bazalkové pesto
- strouhaný eidam
Jak na to?
- Papriky podélně rozpulte, lodičky následně vydlabejte a očistěte od semínek.
- Povolenou rozmrazenou kukuřici promíchejte s pestem a chilli.
- Směsí naplňte paprikové lodičky a následně je posypejte sýrem dle chuti.
- Nyní máte připraveno – šup s lodičkami na rozpálený gril.
- Během pár minut bude příloha hotová, přejeme vám dobrou chuť.
Tatiana Volgutova / Shutterstock.com
Recept na kořeněný květák na grilu
Jste blázni do květáku? Tak to u vás kořeněný květák z grilu zaboduje.
Budete potřebovat:
- 1 hlávku květáku
- špetku sladké mleté papriky
- chilli
- sůl a pepř
- olivový olej
Jak na to?
- Květák očistěte a rozeberte na středně velké růžičky.
- V misce jej zakápněte olejem a zasypejte kořením, poté dobře promíchejte, aby byl květák dochucený stejnoměrně.
- Nakonec stačí připravenou přílohu přemístit do grilovací pánve nebo misky – a grilovat tak dlouho, dokud květák nezezlátne a nezměkne.
Tip: Zastihla vás nepřízeň počasí? Chcete grilovat i v zimě? Nebo na cestách? Kontaktní gril vám to umožní.
Pixel-Shot / Shutterstock.com
Recept na batátové měsíčky
Chcete nahradit brambory o něco zdravější alternativou? Pak můžete vsadit na grilované batátové měsíčky. Jejich příprava je rovněž jednoduchá, pochutnají si malí i velcí gurmáni. Jak na ně?
Budete potřebovat:
- 3 středně velké batáty
- jarní cibulku
- slaninu
- sůl a pepř
- olivový olej
- oblíbené bylinky
S tímto grilem můžete grilovat za každého počasí
Postup:
- Batáty oloupejte, omyjte a nakrájejte na měsíčky.
- Stejně tak na menší kousky rozdělejte omytou jarní cibulku, na kostičky nakrájejte také slaninu.
- V míse smíchejte batáty, cibulku a slaninu, poté je zakápněte olivovým olejem.
- Přidejte čerstvé bylinky a hurá s batátovým mlsem na gril.
- Na začátku směs grilujte přikrytou, aby batáty změkly.
- Podávejte s dipem ze zakysané smetany nebo s oblíbenou domácí tatarskou omáčkou.