Chybí vám nápady na zdravou a rychlou večeři? Vyzkoušejte tento jednoduchý recept, na kterém si pochutná celá vaše rodina. Je snad mezi vámi někdo, kdo se špenátu nebo pohance vyhýbá jako čert kříži? Nevadí, ještě budete rádi, že vám trochu zbyde na druhý den do práce. Recept se totiž skvěle hodí i do obědové krabičky.
Už jste zkusili pohankovou mouku?
Jestli váháte, jak zdravou pohanku zařadit do jídelníčku vaší rodiny, jsou právě slané palačinky z pohankové mouky jednou z možností, kdy si strávníci samotné pohanky ani nevšimnou. Její příjemná chuť se propojí se špenátovou náplní a uvidíte, že si ještě s chutí přidají. A pokud si nevíte rady, jak na pohanku obecně, zkuste ji připravit podle 5 tipů, které vás dovedou k vynikajícímu výsledku.
Pohankové palačinky se špenátem a uzeným lososem – recept
Suroviny na 2 porce (4 palačinky):
Těsto:
- 1 vejce
- 100 ml mléka
- 200 g pohankové mouky
- špetka soli
- olej na smažení palačinek
Náplň:
- 250 g listového špenátu
- 300 g ricotty
- 2 stroužky česneku
- sůl
- 4 plátky uzeného lososa
Tortillové jednohubky se špenátem a lososem
Tortilla je jako svačinka nebo rychlá večeře vždy dobrou volbou. Kombinaci s čerstvým sýrem, bylinkami a uzeným lososem si zamilujete!
Tortillové jednohubky se špenátem a lososem
Bramborové krokety se špenátovou náplní
Podlouhlé bramborové krokety se špenátovou náplní musíte vyzkoušet. Tahle smažená příloha se hodí nejen k masu, ale i k dušené zelenině. Vychutnat si je však můžete i jen tak samotné.
Bramborové krokety se špenátovou náplní
Postup:
- Vejce prošlehejte s mlékem. Přidejte pohankovou mouku, sůl a důkladně promíchejte.
- Na pánvi potřené olejem smažte palačinky z obou stran dozlatova.
- Listový špenát zalijte vroucí vodou, promíchejte a sceďte. Ihned přendejte do ledové vody. Znovu sceďte a vymačkejte ze špenátu tekutinu, poté jej nakrájejte na menší kusy. V míse promíchejte s ricottou, prolisovaným česnekem a špetkou soli.
- Osmažené palačinky potřete rovnoměrně náplní, rozložte navrch plátek lososa a srolujte.
Vyzkoušíte náš recept na tyto slané palačinky, nebo dáváte přednost těm nasladko?
Zdroj: autorský recept Martina Lancingerová