Stáhněte si mobilní aplikaci Kupi.cz a vyzkoušejte chytrého pomocníka, který vám pomůže s každodenními nákupy.

Stáhněte si mobilní aplikaci Kupi.cz a vyzkoušejte chytrého pomocníka, který vám pomůže s každodenními nákupy.

Chana masala s jogurtovým dipem aneb zdravý oběd za 30 minut

Hungrypanda.cz

Chana masala si vás získá svou skvělou chutí a nenáročností na přípravu. Nejspíše jste už o tomto jídle slyšeli, ale pokud ne, jedná se o pokrm pocházející z Indie. Hlavní ingrediencí je cizrna neboli chana či chole. Chanu masalu si mohou dopřát i vegani, jenom tedy budou muset buď vynechat dip ze zakysané smetany, nebo ingredience nahradit veganskými alternativami. Jídlo uvaříte asi za 30 minut a rozhodně se nenechte odradit delším seznamem ingrediencí.

Co v článku najdete

Přečtěte si také

Zrychlete sušení prádla v zimě pomocí triku s ručníkem a pračkou, o kterém málokdo ví

Recept na pokrm Chana masala

Ingredience (pro 4 osoby):

  • 2 cibule, nakrájené na kostičky
  • 3 lisované stroužky česneku
  • 1 lžička římského kmínu
  • 1 lžička koření garam masala
  • 1/2 lžičky mletého zázvoru
  • sůl
  • pepř
  • 2 x 400g plechovky krájených rajčat
  • 2 x 400g plechovky cizrny
  • čerstvý koriandr
  • rýže basmati
  • citron na servírování
  • trochu oleje na smažení

Na jogurtový dip:

  • 80 g bílého jogurtu
  • 50 g zakysané smetany
  • šťáva z 1/2 citronu
  • můžete dochutit solí, pepřem nebo chilli
Hungrypanda.cz

Postup:

  1. Rýži dáme vařit dle návodu na obalu. Po uvaření ji dochutíme čerstvým koriandrem.
  2. V hrnci si rozpálíme olej a vložíme do něj cibuli. Smažíme na mírném plameni cca 15 min dozlatova, poté přidáme česnek, římský kmín, garam masalu, zázvor a pepř. Smažíme ještě asi minutku.
  3. Následně do hrnce dáme konzervu rajčat a cizrny. Promícháme a vaříme za občasného míchání 5–10 minut.
  4. Mezitím připravíme jogurtový dip. V misce smícháme jogurt, zakysanou smetanu a citronovou šťávu. Dokořeníme dle chuti – můžeme si dip přisolit, opepřit nebo přidat trochu chilli.
  5. Cizrnovou směs s rýží servírujeme v misce nebo v hlubokém talíři s  čerstvým koriandrem a kouskem citronu.