Stáhněte si mobilní aplikaci Kupi.cz a vyzkoušejte chytrého pomocníka, který vám pomůže s každodenními nákupy.

Stáhněte si mobilní aplikaci Kupi.cz a vyzkoušejte chytrého pomocníka, který vám pomůže s každodenními nákupy.

Rychlý a zdravý oběd pro děti: Brokolicové placičky se sýrem

Anna Kolásková

Pokud vám už dochází nápady, co dětem vařit, máme pro vás skvělý tip. Připravte brokolicové placičky s bramborem. Oběd budete mít hotový do 45 minut a do snadné přípravy můžete zapojit i děti.

Přečtěte si také

Nestárnoucí klasika pod stromeček? Nadělte letos retro hry a hračky, které možná sami pamatujete z dětství

Brokolicové placičky – recept

Tyto zdravé brokolicové placičky jsou bez mouky a se sýrem gouda, který funguje jako pojivo. Uplácat je je snadné. Stačí smíchat všechny ingredience dohromady, vytvarovat z hmoty placky a usmažit je, případně upéct v troubě. Pokud máte starší děti, přidejte do receptu stroužek česneku, dodá placičkám chuť. Recept vystačí na 6–7 středně velkých karbanátků.

Ingredience:

Počíhejte si na brokolici v akci!

Kupte se slevou Brokolice.

Porovnat slevy

Postup:

  1. Brokolici uvařte v osolené vodě, stačí zhruba čtyři minuty podle velikosti růžiček. Po uvaření ji ihned zchlaďte ve studené vodě, aby si zachovala barvu. Vývar z brokolice nevylévejte, ale použijte jako základ zeleninové polévky.
  2. Brokolici rozmixujte tyčovým mixérem dohladka. Pokud budete do receptu přidávat stroužek česneku, rozmixujte i ten.
  3. Vychladlou rozmixovanou brokolici smíchejte s najemno nastrouhanou goudou a s vejcem. Do kašičky přidávejte strouhanku postupně, každá může zahušťovat trochu jinak.
  4. Směs osolte, opepřete a pomoučenýma rukama vytvarujte šest až sedm placiček.
  5. Placičky smažte na troše rozpáleného olivového oleje z každé strany čtyři minuty.
  6. Podávejte s vařenými bramborami a salátkem.
Anna Kolásková

Tip na ještě zdravější oběd

Pokud nechcete dětem podávat smažená jídla, brokolicové placičky pečte v troubě na 200 °C zhruba 20 minut a v polovině pečení obraťte. Nezapomeňte pod ně dát pečicí papír, ať se nepřichytí.

Zdroj: autorský recept a foto Anna Kolásková