Vajíčka k Velikonocům neodmyslitelně patří a my pro vás máme tip na moderní pojetí tradičních plněných vajec, která jsme naplnili pikantní pastou z mascarpone a kari. Jde o skvělou inspiraci pro ty, kdo nechtějí jíst jen obyčejná vajíčka natvrdo a mají zájem si zpestřit velikonoční stolování nějakým opravdu nevšedně vypadajícím pokrmem.
Řepná vajíčka plněná kari pastou
Na čtyři porce potřebujete:
- 8 vajec natvrdo
- nálev z nakládané červené řepy
- 200 g mascarpone
- 2 lžíce řeckého jogurtu
- 2 lžíce majonézy light
- 2 lžíce kari
- 1 stroužek česneku
- 2 lžičky plnotučné hořčice
- 3 špetky soli
- pepř dle chuti
- kopr
Nezapomeňte, že díky akcím na nákupním rádci Kupi.cz nakoupíte všechny další suroviny na tento trendy barevný recept výhodně.
New Africa / Shutterstock.com
Postup:
- Vejce uvařená natvrdo podélně rozpulte a oddělte žloutek od bílku.
- Bílkové lodičky naložte do mísy s řepným nálevem alespoň na 5 minut.
- Žloutky v misce smíchejte s mascarpone, řeckým jogurtem, majonézou, kari, utřeným česnekem, hořčicí, solí a pepřem a vyšlehejte dohladka.
- Směsí naplňte zdobicí sáček.
- Vajíčka vyndejte z nálevu a nechte okapat na papírovém ubrousku. Následně je plňte jako klasická plněná vejce.
- Ozdobte snítkou čerstvého kopru.
Čas přípravy: 25 minut