Tradiční moravský zrající sýr vyráběný z odtučněného mléka vás buď neosloví, nebo naopak dokonale ohromí. Jaké recepty si z tolik populárních tvarůžků připravit? Překvapivě lahodné, jednoduché a delikátní. Seznamte se, tyto úžasné pokrmy vykouzlíte ze syrečků.
Možná vám nezavoní, ale rozhodně vám zachutná. Máte-li chuť na tvarůžky, vyzkoušejte naši verzi tataráku. Tato elegantní pochoutka překvapí dámy i pořádné chlapy.
Vyzkoušejte ji, potřebujete:
Nakrájené tvarůžky smíchejte s cibulí, pažitkou, chilli, lžicí oleje a piva. Osolte, přidejte špetku pepře a kmínu. Zbylé ingredience spojte v lahodný dresink. Podávejte na topinkách, tvarůžky jemně poprašte mletou paprikou, zakápněte dresinkem a ozdobte ředkvičkou. Nechte si chutnat.
Dilema, jestli dát přednost smaženému sýru, nebo smaženým tvarůžkům, možná dobře znáte. Když je milujete, není co řešit. Jak ale připravit smažené tvarůžky, aby nevytekly? Rádi vám poradíme.
Připravte si:
Tvarůžky nejprve obalte v plátku šunky a spojte párátkem. Teprve pak následuje klasický postup, známý jako trojobal. Takto by syrečky neměly vytéci. Druhou variantou, pokud si přejete vynechat šunku, je obalit tvarůžky standardně a poté je na chvíli přemístit do mrazáku.
Tip: Chcete-li mít jistotu, zopakujte trojobal 2× – tvarůžky pak smažte na rozpálené pánvi. Podávejte s brambory či hranolky – zkrátka tak, jak máte rádi.
Vydatná svačina, kterou jistě znáte, ovšem zde s malým přídavkem ve formě tvarůžků. Smaženka se vám bude hodit, ať už máte chuť na zajímavou snídani nebo toužíte připravit svačinu na procházku do lesa.
Připravte si:
Nastrouhané tvarůžky smíchejte s mlékem, hořčicí, strouhankou a na závěr dokořeňte dle chuti. Směs vlijte na rozpálenou pánev a osmahněte z obou stran. Podávejte s chlebem, hořčicí a cibulí.
Dobrou chuť!