Čekáte návštěvu a tlačí váš čas anebo vás zkrátka dostihla neodbytná chuť na něco sladkého? Na tento moučník váhu ani hromadu času nepotřebujete, přesto vás potěší jeho nadýchaný, vláčný korpus a skvělá chuť. A kdyby vám náhodou přece jen trochu času zbylo, vylepšete si perník třeba džemem anebo čokoládou a ořechy.
Tchyně se k vám blíží mílovými kroky, nemáte čas na přípravu, přesto chcete návštěvu ohromit. Co teď? A co takhle neotálet a pustit se hned do přípravy neodolatelného hrnkového perníku? Neváhejte a jděte na věc! Váš perník bude tak dobrý, že tchyně vaše kuchařské umění vychválí až do nebes. A zabodovat můžete i v případě, že dáváte přednost zdravější kuchyni.
Stačí si recept na perník jednou vtisknout do paměti, a zůstane tam napořád. Efektivní a snadná příprava potvrzuje pravidlo „v jednoduchosti je krása“. Základní recept nemusí zůstat ve své původní podobě. Příznivci zdravější kuchyně vymění světlou mouku za celozrnnou, rafinovaný cukr za třtinový nebo kokosový a uberou na množství.
Nadýchaný perník s čokoládou je super zdravý díky obsahu celozrnné mouky a minima třtinového cukru. Také je neskutečně vláčný a chutný.
Jablečná buchta s perníkovým kořením je snadná a vláčná. Vyzkoušejte ji a uvidíte, jak rychle vám zmizí z plechu.
Co naopak můžete do receptu dodat, jsou ořechy nebo kokos. A to jak do samotného těsta, tak na posypání navrch na čokoládovou polevu. Pro ochucení se bude případně hodit i trocha kávy.
Rychle si zkontrolujte, zda máte potřebné suroviny. Použijete ingredience, které se zpravidla bez problémů najdou v každé domácnosti. Uvedené množství upotřebíte na plech velký cca 22 x 25 cm.
Přejeme vám (i vaší tchyni) dobrou chuť!
Zdroj: autorský text Martina Lancingerová