Připravit si doma čerstvý sýr se může zdát jako těžká úloha. Je pravda, že hra se syřidlem představuje velkou výzvu. Panýr, neboli paneer, je však výjimkou, která potvrzuje pravidlo o složité výrobě sýru. Tuto neodmyslitelnou součást indické kuchyně si zvládnete připravit během chvíle doma. A jak s ním naložit?
Na přípravu panýru potřebujete jen 3 věci – vysokoprocentní mléko, citron a plátýnko. Základní recept se obejde bez jakýchkoli ochucovadel. Nicméně abyste docílili zajímavější chuti, můžete vedle soli přidat do sýru i nějaké bylinky a koření.
Indický panýr má své místo v různých zeleninových směsích a omáčkách. Pokud se sýr dobře vymačká, získá tuhou konzistenci, takže jde dobře krájet. Existují však i sladké dezerty, v nichž se používá jeho měkká varianta, konzistencí připomínající hrubý tvaroh.
Kupte se slevou Mléko čerstvé bio Nature's Promise - 3,6% plnotučné.
Po nakrájení je možné panýr opékat, protože se neroztéká. Můžete ho zkusit i namarinovat a poté přidat do jídla, anebo ho klidně dejte na gril. Jakmile ovšem objevíte jeho jednoduchost a variabilitu, najdete pro něj všemožné uplatnění a budete si ho s chutí rádi připravovat i doma. Krom něj totiž můžete získat i lahodnou syrovátku, která po vychlazení příjemně osvěží.
Ingredience:
Postup:
Kupte se slevou Sýr Paneer Milsy.
Tento jedinečný sýr sice skvěle vyznívá v indické kuchyni, využít jej ale lze i v jiných receptech. Nebojte se experimentovat – a uvidíte, že nebudete litovat!