Nemáte moc času, ale potřebujete uvařit něco opravdu dobrého? Konec stresování a hledání inspirace všude možně po internetových kuchařkách! Máme pro vás záchranu – krémové kuřecí plátky se žampiony ze Skromné kuchyně pana Cuketky.
Jde o opravdu rychlé a jednoduché jídlo, na kterém nemáte co pokazit! Smetana je prostě zázrak, který posune jakoukoli surovinu hned o několik příček výš. Uspokojí nejen chuťové pohárky, ale také pozvedne tělo i ducha, jak sám pan Cuketka říká. Ale pozor, jedná se o velmi návykovou gastronomickou záležitost.
Kuřecí plátky se smetanou jsou tak našlápnuté chutí nejen díky smetaně, ale svůj podíl na tom má také vrstvení chutí. V tomto pokrmu najdete celkem 4 vrstvy chuti.
První vrstvou je opečené maso, po němž v pánvi zůstanou žádoucí připečeniny, o druhou vrstvu se postará máslo a opečené žampiony. Třetí je pak pomalu restovaná cibulka, která zde rozhodně nemohla chybět. A čtvrtou vrstvou je vývar, který se nechá zčásti odpařit.
A smetana? Její funkcí v tomto receptu je snoubení všech chutí dohromady, které se rozpustí v její sametové konzistenci.
A ještě jedna důležitá věc – zapomeňte chvíli na to, že existují nějaké kalorie, ať si nezkazíte chuť, dietní jídlo to zrovna není.
Cena surovin celkem: 155 Kč
Cena na porci: 38,80 Kč
Rozpočet počítá s cenami potravin v lednu 2020.
Nechcete být tlustí na tři prsty a raději byste odlehčenější verzi? Potom můžete smetanu nahradit mlékem. Neobejde se to ale bez jednoho dodatečného kroku. Jakmile dorestujete cibulku, vmíchejte trochu mouky a celé to zalijte vývarem a mlékem.
Konzistencí se tato omáčka bude skutečně hodně podobat té smetanové, jen bude o fous méně vydatná a tučná.
Tak dobrou chuť!