Nechcete nebo nemůžete používat syrová vejce, avšak rádi byste si občas pochutnali na kvalitní majonéze? Nevěšte hlavu – přinášíme hned tři tipy na zajímavé variace majonézy, jejichž příprava je hračka. Co třeba vyzkoušet veganskou verzi z nálevu z cizrny, případně jemnou česnekovou variantu se smetanou? Tyčový mixér do ruky a jde se na to!
Jednoduchá příprava pomocí tyčového mixéru – stačí pár kroků a veggie majonéza je na světě.
Do vysoké, úzké nádoby dejte všechny ingredience kromě olejů. Umixujte směs tak, aby se spojila. Poté přichází čas na zahuštění majonézy – za stálého mixování pomalu přilévejte olej, dokud směs nezíská požadovanou konzistenci. Hotovo – veganská majonéza je na světě!
Tato variace na majonézu sice není vhodná pro vegany, ale jinak ji ocení každý – příjemná smetanová chuť spolu s česnekem pohladí chuťové buňky nejednoho vášnivého jedlíka.
Příprava je opět jednoduchá – mixér všechnu práci odvede za vás. Rozmixujte tedy všechny ingredience kromě oleje. Ten následně dolévejte, zatímco budete dál mixovat – jedině tak dojde k rychlému zahuštění původně tekutější směsi. Tato jemná majonéza se skvěle hodí nejen k masovým pokrmům. Dobrou chuť!
Také mléko může být základem chutné domácí majonézy. Přesvědčíte se? Stačí koupit plnotučné mléko a kvalitní rostlinný olej dle chuti.
Jemný hořčicovo-medový dip se hodí k masu, ale třeba i k pečeným bramborům jako příjemné dochucení.
Postup už znáte – stačí vytvořit směs ze všech surovin kromě oleje, který opatrně přilévejte až do zahuštění majonézy, o jejíž hedvábnou konzistenci se postará kvalitní tyčový mixér. Majonézu můžete ochutit dle vašich preferencí – vinný ocet, hořčice a bylinky jsou volitelné. Nechte si chutnat!
Tip: Máte chuť na domácí tatarskou omáčku? Stačí přidat nastrouhané kyselé okurky, pepř a jarní cibulku.
Zdroj: kupi.cz