Domácí pomazánky jsou nejlepší. Dají se udělat prakticky z čehokoliv – od tvarohu přes luštěniny až po brokolici. Dnes pro vás máme recepty na tři skvostné pomazánky, které si budete chtít připravovat pořád dokola. A není divu. Jsou zdravé, výtečné a hotové do 20 minut. Ideální snídaně, svačina i večeře pro všední dny.
Domácí pomazánku se vyplatí mít v kuchyni vždy v ledničce. Nejlépe chutnají s čerstvým pečivem, ale skvěle poslouží jako dip pro zeleninu. Jsou nejen všestranné, ale také plné chuti, a hlavně představují zdravější alternativu ke kupovaným produktům, které často obsahují konzervanty a umělá barviva.
Naše hermelínová pomazánka vám jistě přijde vhod, a to nejen na Silvestra. Skvěle se hodí i na jakoukoliv párty či oslavu. Příprava je rychlá a jednoduchá, pokud tedy patříte mezi milovníky hermelínu, jistě si ji zamilujete.
Připravte si rychlou a velmi lahodnou bylinkovou pomazánku z lučiny a zakysané smetany, která se bude perfektně doplňovat s čerstvým chlebem nebo jiným oblíbeným pečivem. Bylinky lze použít různé, záleží na vaší chuti.
Avokádo je populární superpotravina. Obsahuje zdravé rostlinné tuky a množství minerálů. Konzumace tohoto exotického ovoce pomáhá snižovat hladinu cholesterolu v krvi. Avokádová pomazánka proto je nesmírně oblíbená. Jak na přípravu?
Avokádová pomazánka je nejlepší na toastu. Stačí si v topinkovači opéct plátek kváskového chleba, namazat bohatou vrstvu avokádové pomazánky, přidat volské oko, zrníčka z granátového jablka, semínka černého sezamu a je hotovo. Ideální snídaně je na světě!
Tuňáková pomazánka je zdravá a chutná zároveň. Obsahuje hodně bílkovin a snesitelné množství tuků, přítomné jsou i prospěšné omega-3 mastné kyseliny. Výhodou tuňáka oproti jiným rybám je, že nemá tak výrazné aroma. Proto si sendvič s tuňákovou pomazánkou můžete vzít třeba i na výlet, do práce nebo dát dětem do školy.
Drožďová pomazánka je zdravá a ideální jako rychlá snídaně nebo svačina. Pekárenské droždí stojí pár korun, ale v kuchyni umí vykouzlit opravdové dobroty.
Rybičková pomazánka ze sardinek patří mezi klasiky, které se skvěle hodí na svačinu nebo večeři. Namazaná na krajíci čerstvého křupavého chleba chutná úplně fantasticky. Navíc jde o velmi jednoduchý a rychlý recept, který budete mít hotový během chvilky.
Tuňáková pomazánka je senzační i odleželá, ideálně jeden až dva dny. Podáváme ji na dokřupava opečené topince.
Vajíčková pomazánka je klasika. Alespoň jednou v životě ji chystal snad úplně každý. Hodí se na svačinu, rychlou večeři i na party. S majonézou či tatarkou je hodně tučná, proto vám nabízíme odlehčenější variantu s tvarohem. Pochutnáte si a nepřiberete!
Vajíčková pomazánka je nejlepší s čerstvým pečivem. Dokonale nás zasytí, a jelikož obsahuje jen tvaroh, vejce, bylinky a trošku hořčice, je velmi zdravá.
Kterou pomazánku doma nejraději děláte vy?
Zdroj: Kupi